Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Την έλεγαν Γκαϊανέ Κασαρτζιάν – Το συγκλονιστικό αντίο στην αποκλειστική νοσοκόμα από την Αρμενία

Την έλεγαν Γκαϊανέ Κασαρτζιάν – Το συγκλονιστικό αντίο στην αποκλειστική νοσοκόμα από την Αρμενία

Η αποκλειστική νοσοκόμα από την Αρμενία, που έχασε τη ζωή της όταν πήδηξε στο κενό από το νοσοκομείο της Νίκαιας είχε όνομα, οικογένεια και ανθρώπους που την αγαπούσαν. Την έλεγαν Γκαϊανέ Κασαρτζιάν. Η συγκινητική ανάρτηση και το «αντίο» φίλου της στο Facebook και η καταγγελία του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ για τους παράνομους ελέγχους.

Η γυναίκα που εργαζόταν ως αποκλειστική νοσοκόμα, πήδηξε το Σάββατο από τον πρώτο όροφο του νοσοκομείου. Βρισκόταν στο πλευρό ασθενούς σε θάλαμο της Παθολογικής, όταν επιχείρησε να αποφύγει έλεγχο καθώς δεν είχε τα κατάλληλα χαρτιά για την παρουσία της στο χώρο. Η πτώση τής προκάλεσε πολλαπλά κατάγματα και για τον λόγο αυτό εισήχθη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου όπου και κατέληξε.

Ο θάνατος της εργαζόμενης μετανάστριας προκάλεσε θλίψη στα social media αλλά και οργισμένες αντιδράσεις όταν ο τραγικός χαμός της χρησιμοποιήθηκε τουλάχιστον από την Athens Voice.

Η Γκαϊανέ Κασαρτζιάν από την Αρμενία

Η γυναίκα λεγόταν Γκαϊανέ Κασαρτζιάν και ήταν από την Αρμενία. Ο Χάρης Μοβσεσιάν, επίσης Αρμένιος, τη γνώριζε και έγραψε ένα αποχαιρετιστήριο κείμενο για εκείνη. Τα λόγια του συγκλονίζουν.

Γράφει στο Facebook, o Haris Movsesian:

“Έμαθα πριν από λίγο ποια είναι η Αρμένισσα «νοσοκόμα» «που πήδηξε από μπαλκόνι νοσοκομείου και βρήκε τραγικό θάνατο»

Είμαι βαθύτατα συγκλονισμένος από τον χαμό της πολύ αγαπημένης μου, της συντοπίτισσας, Γκαϊανέ Κασαρτζιάν.

Η Γκαϊανέ για 5 συνεχόμενα χρόνια είχε αναλάβει τη φροντίδα του, κατάκοιτου από βαρύτατο εγκεφαλικό, πατέρα μου ο οποίος πέθανε το 2002.

Ευγενέστατη, φιλότιμη, ευχάριστη, πάντα γελαστή, αξιαγάπητη. Γίναμε εύκολα φίλοι.

«Τον αδελφό σου κι εσένα σας νοιώθω σαν αδέλφια μου» μου έλεγε σ’ ένα μνημόσυνο όπου συναντηθήκαμε, πριν δυο βδομάδες.

Ταλαιπωρημένη κοπέλα. Δούλεψε σκληρά. Ασχολήθηκε πολλά χρόνια με τη δύσκολη δουλειά της φροντίδας ηλικιωμένων.

Δεν κράταγε σχεδόν τίποτα για τον εαυτό της. «Για τα παιδιά και για τα εγγόνια» έλεγε… «Σε 2-3 χρόνια, θα γυρίσω, να τα χαρώ κι εγώ»…

«Το Σωματείο των νομίμων είχε αντιληφθεί χθες την παρουσία της και την είχε αναφέρει στην ασφάλεια του νοσοκομείου. Το πρωί που η γυναίκα εμφανίστηκε ξανά η ασφάλεια επιχείρησε να τη συλλάβει…»

Λέει η είδηση…

ΚΟΥΦΑΛΕΣ! Τόσο πολύ.

Και η Γκαϊανέ… πρέπει να ήταν πάνω από 25 χρόνια στην Ελλάδα. Τι διάολο… τόσο δύσκολο ήταν να βγουν αυτά τα «κωλόχαρτα»?

Κρίμα. Κρίμα.

Γιατί ρε κορίτσι μου?”.

Γιαννακός: Το παράνομο έγγραφο για τους ελέγχους στο Νοσοκομείο

Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ προχωρά σε μια συγκλονιστική καταγγελία. Όπως αναφέρει λίγες μέρες πριν η Γκαϊανέ Κασαρτζιάν βρεθεί στο κενό, είχε δοθεί με έγγραφο αρμοδιότητα στις νόμιμες αποκλειστικές να πραγματοποιούν ελέγχους προκειμένου να εντοπίσουν «παράνομες» αποκλειστικές!

«Λάβαμε γνώση σήμερα εγγράφου του νοσοκομείο της Νίκαιας, το οποίο υπογράφει ο διοικητής καθώς και η διευθύντρια νοσηλευτικής υπηρεσίας του νοσοκομείου με το οποίο δόθηκε η αρμοδιότητα στις νόμιμες αποκλειστικές νοσοκόμες να ελέγχουν και να εντοπίζουν τις παράνομες αποκλειστικές!» λέει ο Μιχάλης Γιαννακός στο Newsit.gr.

«Είναι ένα έγγραφο εντελώς παράνομο καθώς η υπουργική απόφαση σαφώς ορίζει ποιοι έχουν την αρμοδιότητα ελέγχων εντός του νοσοκομείου. Δεν μπορεί μη υπάλληλος του νοσοκομείου να πραγματοποιεί έλεγχος» καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και συνεχίζει:

«Η περιρρέουσα λοιπόν ατμόσφαιρα με το έγγραφο το οποίο μοιράστηκε σε όλους τους χώρους του νοσοκομείου, μπορεί να δημιούργησε ψυχολογική πίεση στην άτυχη παράνομη αποκλειστική και γι’ αυτό να συνέβη το μοιραίο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το έγγραφο μοιράστηκε στις 26 Ιουνίου και το περιστατικό συνέβη μετά από τρεις ημέρες…»

Δείτε το έγγραφο:

Ακούστε τι δήλωσε ο Μιχάλης Γιαννακός στο Newsit.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις