Site icon NewsIT

Την τιμωρία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στις εκλογές ζητά το ΚΚΕ

29.08.2010 | 13:12
Την τιμωρία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στις εκλογές ζητά το ΚΚΕ

Με διακήρυξή της που έδωσε στη δημοσιότητα η Κ.Ε. του ΚΚΕ καλεί σε συμπόρευση όλους τους εργαζόμενους ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Βασική θέση του ΚΚΕ είναι ότι οι τοπικές εκλογές είναι μιά μεγάλη ευκαιρία “ώστε να γίνει μιά νέα αρχή πολιτικής και ιδεολογικής απεξάρτησης από τα κόμματα της πλουτοκρατίας και την ΕΕ με την υπερψήφιση των συνδυασμών της “Λαικής Συσπείρωσης” που στηρίζει το ΚΚΕ”.

Εκτίμηση του ΚΚΕ είναι ότι με βάση τις εξελίξεις των τελευταίων ετών που οδήγησαν στην σημερινή κρίση , το κόμμα ήταν αυτό που έλεγε στην αλήθεια στον ελληνικό λαό σημειώνοντας ότι “η κρίση είναι κρίση του καπιταλιστικού συστήματος και όχι αποτέλεσμα της μιας ή της άλλης διαχείρισης, της ικανότητας ή ανικανότητας των διαχειριστών και προσθέτει ότι το μνημόνιο περιέχει μέτρα που έχουν αποφασιστεί εδώ και 20 χρόνια στην ΕΕ, με τη συμφωνία ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και έχουν αποτυπωθεί σε αποφάσεις, συνθήκες και στα προγράμματα των κομμάτων, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων”.

Για να υπάρξει λύση υπέρ του λαού, επισημαίνει η Κεντρική Επιτροπή, χρειάζεται “να εγκαταλείψετε οριστικά την υποστήριξη ή την ανοχή που παρείχατε στο ΠΑΣΟΚ, στη ΝΔ και στα άλλα κόμματα του «ευρωμονόδρομου».

Παράλληλα, στη διακήρυξη διατυπώνονται επικρίσεις και για τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι με χρεοκομημένα ιδεολογήματα οδηγεί στον εγκλωβισμό των λαϊκών συνειδήσεων, εμποδίζοντας την ριζοσπαστικοποίηση του λαού. Αναφερόμενη και στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ αναφέρει ότι πέρα από το ότι χωράει μεγάλη συζήτηση για το τί είναι και τί δεν είναι «αριστερά» σήμερα, “ούτε μεταξύ τους, στην ίδια συμμαχία, δεν μπορούν να συμφωνήσουν. Ο πολιτικός τους χώρος δεν είναι φερέγγυος. Εντελώς καιροσκοπικά πότε γέρνει «δεξιά» πότε γέρνει «αριστερά»”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version