Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Τo newsit.gr στο Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας – Τι έδειξαν οι κάμερες στους δρόμους της Αττικής

Τo newsit.gr στο Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας – Τι έδειξαν οι κάμερες στους δρόμους της Αττικής

Τις πρώτες ώρες που η Αττική εισήλθε στο επίπεδο του αυξημένου κινδύνου και βρίσκονται σε εφαρμογή τα νέα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας, το newsit.gr μπήκε στο κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής και κατέγραψε λεπτό προς λεπτό την κίνηση στους δρόμους της πρωτεύουσας, στο λιμάνι του Πειραιά αλλά και στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας.

Δεκάδες οθόνες η μία δίπλα στην άλλη με online εικόνες από τις κομβικές αρτηρίες του νομού Αττικής, αλλά χάρτες οι οποίοι άλλαζαν χρωματισμούς ανάλογα με την αυξημένη κίνηση των οχημάτων για άλλη μια ημέρα τέθηκαν στην παρακολούθηση των υπευθύνων του Κέντρου Διαχείρισης.

Με τη μόνη διαφορά ότι σήμερα το ενδιαφέρον ήταν πιο έντονο, καθώς η Αττική μπήκε στο “βαθύ κόκκινο” του Χάρτη Υγειονομικής Ασφαλείας και Προστασίας.

Η κίνηση από τις επτά το πρωί έως τις έντεκα, όπου χαρακτηρίζονται και ώρες αιχμής, σε δώδεκα βασικούς οδικούς άξονες της Αττικής ήταν μειωμένη κατά 3% σε σχέση με χθες, με τις μεγαλύτερες μειώσεις να καταγράφονται στη Λεωφόρο Ποσειδώνος με κατεύθυνση προ τη Γλυφάδα (- 8,8 % ) και στην Λεωφόρο Πέτρου Ράλλη με κατεύθυνση προς το κέντρο (- 8,0%).

Αντιθέτως ελαφρώς αυξημένη ήταν κίνηση στη Λεωφόρο Ποσειδώνος με κατεύθυνση τον Πειραιά (1,7%) αλλά και στη λεωφόρο Αλεξάνδρας με κατεύθυνση προς τη Λεωφόρο Κηφισίας ( 0,8%).

Λόγω της μηχανοκίνητης πορείας των οδηγών ταξί παρατηρήθηκε αύξηση κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο από όπου διέρχονταν η πορεία, (Λ. Αθηνών, Αχιλλέως, Κολοκυνθούς, Πειραιώς, Σταδίου) γεγονός που καταγράφεται με την αύξηση κυκλοφορίας 27,5% στην Αρδηττού, και αντιμετωπίστηκε με έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις