Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Το σπαρακτικό σημείωμα του ηλικιωμένου που αυτοκτόνησε στο Γηροκομείο Αθηνών

Το σπαρακτικό σημείωμα του ηλικιωμένου που αυτοκτόνησε στο Γηροκομείο Αθηνών

Είναι από τις ειδήσεις που σου κόβουν τα γόνατα. Ένας άνδρας 73 ετών αυτοκτόνησε μέσα στο Γηροκομείο Αθηνών και το σημείωμα που άφησε συγκλονίζει.

«Ζητώ συγγνώμη. Δεν ζητώ ευθύνες από κανέναν. Δεν θέλω να μάθει τίποτα η κόρη μου». Με αυτές τις 15 λέξεις, ο 73χρονος άνδρας που με απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου εγκαταστάθηκε πριν από περίπου ένα μήνα ως άπορος στο Γηροκομείο Αθηνών περιγράφει το δράμα που πέρναγε.

Ο 73χρονος είχε οικονομικά προβλήματα και κατά την διάρκεια της νύχτας αποφάσει να πάρει την μοιραία απόφαση. Έβαλε την καραμπίνα στην κάτω γνάθο πάτησε την σκανδάλη και έδωσε τέλος στην ζωή του. Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός πως κανείς δεν άκουσε τίποτα. Όσοι τον είχαν γνωρίσει έστω και λίγο τον περιγράφουν ως έναν χαμογελαστό άνθρωπο…

Μιλώντας στο newsit.gr ο Πρόεδρος του Ιδρύματος είπε ότι ο 73χρονος είχε καταστραφεί οικονομικά λόγω της οικονομικής κρίσης. Είχε αναλάβει κάποιες δουλειές του Δημοσίου αλλά δεν κατάφερε να τις διευθετήσει και καταστράφηκε. Είπε ακόμα ότι δεν μπορούν ακόμα να καταλάβουν που βρήκε την καραμπίνα.

Η αστυνομία διενεργεί έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του 73χρονου, αλλά και για το πως βρέθηκε η καραμπίνα εντός του γηροκομείου. Παράλληλα, με εντολή του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού έχει μεταβεί κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας- Πρόνοιας στο Γηροκομείο Αθηνών προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες φιλοξενίας του αυτόχειρα αλλά και οι γενικότερες συνθήκες ασφάλειας στο Γηροκομείο.

«Δεν ξέρω αν συνέβη τα ξημερώματα, δεν ξέρω πότε και το ακριβώς συνέβη. Γνωρίζω ότι ήταν φιλοξενουμενος στο Γηροκομείο δεν ήταν τακτικός τρόφιμος ήταν με απόφαση διοικητικού συμβουλίου και ήταν χωρίς στέγη. Δεν ξέρω αν έχει οικείους. Είχε έρθει με τα πράγματά του και φιλοξενούνταν για δυο μήνες», δήλωσε η νομική εκπρόσωπος του Γηροκομείου. Οι ηλικιωμένοι είναι ανάστατοι από το περιστατικό, ενώ ήδη το ίδρυμα υπολειτουργεί αντιμετωπίζοντας οικονομικά προβλήματα από το 2010 και οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε