Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

“Καπέλο” 2 ευρώ σε γνωστό κομμωτήριο λόγω… κορονοϊού – Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Live News

lockdown

Τίποτα δεν είναι ίδιο μετά το τέλος της καραντίνας ούτε φυσικά και οι τιμές. Η άρση των περιοριστικών μέτρων και η σταδιακή επιστροφή την κανονικότητα έφερε βροχή ανατιμήσεων.

Οι χωροταξικές διαφορές λόγω κορονοϊού σε κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και καταστήματα καλλυντικών γίνονται αντιληπτές με την πρώτη ματιά, οι υπόλοιπες κατά την επίσκεψη στο ταμείο.

«Καπέλο», ένα με δύο ευρώ, έχει μπει σε γνωστή αλυσίδα κομμωτηρίων που διαθέτει δέκα καταστήματα σε όλη την Αττική. Έτσι, αν μία κυρία θέλει να κάνει βαφή, κούρεμα ή χτένισμα, για κάθε υπηρεσία θα πληρώσει ένα με δύο ευρώ παραπάνω.

Εκτός από τα κομμωτήρια, και τα κέντρα αισθητικής νυχιών αύξησαν τις τιμές τους με το άνοιγμα μετά την καραντίνα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εκπομπής Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο. 

Μέσα σε ένα χρόνο, οι τιμές στα φρούτα αυξήθηκαν κατά 26%, στα ζυμαρικά κατά 5,65%, το αλεύρι και τα δημητριακά 5%, ενώ η τιμή στο ρύζι ανέβηκε κατά 4,44%.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ανατιμήσεις – ρεκόρ παρατηρούνται και στις τιμές των οπωροκηπευτικών και των τροφίμων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις