Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Τουρκικά ΜΜΕ: Αυτές είναι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες στρατιωτικοί

Τουρκικά ΜΜΕ: Αυτές είναι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες στρατιωτικοί

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα του τουρκικού αλλά και του κυπριακού Τύπου για την σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών. Όπως μεταδίδει το Κυπριακό πρακτορείο που επικαλείται τα τουρκικά Μέσα, οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κουκλατζής έχουν προφυλακιστεί με την κατηγορία για “παραβίαση πρώτου βαθμού απαγορευμένης στρατιωτικής περιοχής”.

Τα ίδια Μέσα αναφέρουν πως η απόφαση για προφυλάκιση λήφθηκε επίσης λόγω “υποψίας ότι θα αποδράσουν”, “για υποψία παραποίησης στοιχείων”, για ‘μη άδεια παραμονής τους στην Τουρκία”, για ‘πιθανότητα διαφυγής τους στο εξωτερικό”.

Το δικαστήριο αποφάσισε επίσης να ερευνήσει τα ψηφιακά δεδομένα που βρέθηκαν στην κατοχή τους. Ωστόσο, η ελληνική πλευρά υποστηρίζει ότι πρόκειται για μία τυπική διαδικασία και πως στους Έλληνες στρατιωτικούς απαγγέλθηκε μόνο η κατηγορία για παράνομη είσοδο στη χώρα (δείτε εδώ περισσότερα).

Αυτοί είναι οι Έλληνες στρατιωτικοί

Να σημειωθεί ότι τεταμένο είναι το κλίμα ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία μετά από την σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο. Το μεσημέρι της Παρασκευής (02.03.2018) το τουρκικό Μέσο Dogan έδωσε στη δημοσιότητα και τα ονόματα των στρατιωτικών. Ειδικότερα, πρόκειται για τους Άγγελο Μητραιτώδη (ανθυπολοχαγό) και τον Δημήτρη Κουκλατζή (λοχία ΕΠ.ΟΠ, Σκαπανέας ΜΧ).

Ο Δημήτρης Κουκλατζής (φωτογραφία από facebook)

Μάλιστα, οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί έχουν ήδη προφυλακιστεί με απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου της Αδριανούπολης και θα παραμείνουν κρατούμενοι μέχρι την Δευτέρα (05.02.2018). Σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, στους στρατιωτικούς δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κατασκοπεία όπως μετέδιδαν νωρίτερα συγκεκριμένα τουρκικά ΜΜΕ, κάνοντας προπαγάνδα, αλλά κατηγορίες για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο η τουρκική προπαγάνδα αφού η σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών μοιάζει με “βούτυρο στο ψωμί” του Ερντογάν όσον αφορά την υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών. Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ, τουρκικές πηγές αναφέρουν ότι «θα αποφασίσει η ανεξάρτητη τουρκική δικαιοσύνη για τους Έλληνες», αφήνοντας ξεκάθαρα αιχμές για την υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών!

Δείτε το βίντεο

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις