Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Τραγωδία σε πεδίο βολής στο Βόλο – Νεκροί τρεις στρατιώτες μετά από έκρηξη

Φωτογραφία από το e-volos.gr
Φωτογραφία από το e-volos.gr

– Εξερράγη σωλήνας όλμου σε πεδίο βολής στην κοινότητα Γλαφυρών στο Βόλο
– Δυο ΕΠΟΠ και ένας στρατιώτη νεκροί
– Η τραγωδία συνέβη κατά τη διάρκεια άσκησης του στρατού – Αποκλεισμένο το σημείο σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου
– Ένας τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βόλου και χειρουργείται
– Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις κήρυξε ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ OnAlert.gr

Λίγες μέρες μετά την πολύνεκρη καραμπόλα στην Εγνατία Οδό με τους πέντε νεκρούς, μια ακόμη τραγωδία έρχεται να βυθίσει στο πένθος τη χώρα.

Σε πεδίο βολής του Βόλου, σωλήνας όλμου 81 χιλιοστών εξερράγη στις 13:30 της Τρίτης, κατά τη διάρκεια άσκησης και συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του OnAlert, θύματα της νέας ανείπωτης τραγωδίας είναι δυο επαγγελματίες οπλίτες, που είχαν το βαθμό του λοχία κι ένας στρατιώτης.

Το πεδίο βολής όπου συνέβη το δυστύχημα βρίσκεται στην κοινότητα Γλαφυρών, ανάμεσα στην περιοχή του Στεφανοβικείου και τον Βόλο. Άμεσα αποκλείστηκε ο χώρος της τραγωδίας, σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου.

Ακόμη δεν είναι γνωστό τι προκάλεσε την έκρηξη.
Από την έκρηξη υπάρχει και ένας τραυματίας, ένας υπολοχαγός, που έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο Βόλου με στρατιωτικό ασθενοφόρο. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ πηγές του νοσοκομείου ανέφεραν ότι ο αξιωματικός είναι εκτός κινδύνου, με τραύμα στο κοιλιακό τοίχωμα εξωτερικά.

Όπως είπε στο NewsIt ο διοικητής του νοσοκομείου Κώστας Καραμπατσάς, ο τραυματίας έχει μπει στο χειρουργείο καθώς φέρει σοβαρό τραύμα αλλά οι γιατροί είναι αισιόδοξοι και ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του θα γίνει αφού ολοκληρωθεί η επέμβαση.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο NewsIt ο εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας Γλαφυρών, Δημήτρης Λειβαδιώτης, το πεδίο βολής είναι εκτός στρατοπέδου και περίπου οκτώ χιλιόμετρα έξω από την πόλη του Βόλου. Κοντά στο σημείο της τραγωδίας δεν υπάρχουν σπίτια.

Όπως τόνισε ο κ. Λειβαδιώτης, ο στρατός τον είχε ειδοποιήσει ότι σήμερα, αύριο και στις 14 Οκτωβρίου θα γινόταν άσκηση στο συγκεκριμένο πεδίο βολής.

Με εντολή του υπουργού Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις. Έδωσε επίσης εντολή στον υφυπουργό Άμυνας Ιωάννη Λαμπρόπουλο και στον αρχηγό ΓΕΣ Χρίστο Μανωλά να μεταβούν στον τόπο του δυστυχήματος για να συντονίσουν την επιχείρηση. Ζήτησε επίσης, από τον αρχηγό ΓΕΣ να ολοκληρώσει τάχιστα τις έρευνες για τα ακριβή αίτια.

Ρεπορτάζ: Πάρις Καρβουνόπουλος – Ισμήνη Λέντζου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε