Ελλάδα

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο του επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα

Τριήμερο πένθος κηρύχθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις, μετά από απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, για τον θάνατο του επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, που σκοτώθηκε με το εκπαιδευτικό αεροπλάνο στην Καλαμάτα.

Ο άτυχος επισμηναγός, που ήταν μόλις 40 ετών, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, σκοτώθηκε κατά τη συντριβή του αεροσκάφους Τ-2 στην Καλαμάτα. Μάλιστα, ήταν η τελευταία του πτήση με τα εκπαιδευτικά αυτά αεροσκάφη.

Γι’ αυτό και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, αποφάσισε να κηρύξει τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις από σήμερα (27.12.2023) έως και την Παρασκευή προς τιμήν του 40χρονου που σκοτώθηκε στη συντριβή του αεροσκάφους στην Καλαμάτα.

«Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, από σήμερα Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 έως και την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου2023, για τον θάνατο εν ώρα καθήκοντος του Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα», αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση.

Τραγικό παιχνίδι της μοίρας, η οικογένειά του, η γυναίκα του και τα δύο παιδιά, ήταν εκεί, παρακολουθώντας με τα ίδια τους τα μάτια την μοιραία πτήση.

«Τι να το κάνω άμα είναι ήρωας; Γυρίζει πίσω ο αδερφός μου; Δεν γυρίζει. Ήταν 23 χρόνια στο σώμα, είχε 3.000 ώρες πτήσης. Σήμερα έκανε με το αεροσκάφος την τελευταία του πτήση και το άφηνε. Έφευγε, πήγαινε στα Τ-6. Μας ενημέρωσαν πριν μια ώρα. Έχει δύο ανήλικα παιδιά», δήλωσε ο αδερφός του αδικοχαμένου πιλότου στο newsit.gr.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Διακόπτεται σταδιακά η ύδρευση στις Βούτες, 20 αυτοψίες σε πηγάδια - Πώς γίνεται η «αφυδάτωση» της περιοχής για να αντιμετωπιστούν οι ρωγμές
Για τρίτη ημέρα το φαινόμενο των ρηγματώσεων δείχνει στάσιμο - Σε εφαρμογή τα μέτρα που αποφασίστηκαν στη σύσκεψη την Πρωτομαγιά
Βούτες Ηρακλείου