Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Τρομοκρατική επίθεση στου Ψυρρή: Αυτοί είναι οι δύο Πακιστανοί που σχεδίαζαν το «χτύπημα»

Τρομοκρατική επίθεση στου Ψυρρή: Αυτοί είναι οι δύο Πακιστανοί που σχεδίαζαν το «χτύπημα»
Ο 27χρονος Χαϊντέρ και ο 29χρονος Χουσεΐν

Ο 27χρονος αρχηγός Χαϊντέρ που ζούσε στη Ζάκυνθο και ο 29χρονος Χουσεΐν που είχε μετακομίσει στη Σπάρτη, είναι οι δύο Πακιστανοί που συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι ότι σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση σε εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή

Οι δύο Πακιστανοί τρομοκράτες που συνδέονται με την Quds Force (Δύναμη Κουντς), θα λάμβαναν το ποσό των 15.000 με 16.000 ευρώ για κάθε άνθρωπο που θα σκότωναν.

Ο 27χρονος αρχηγός Χαϊντέρ ζούσε στη Ζάκυνθο και συγκεκριμένα στο Λαγανά. Στο σπίτι, εκτός από τον Πακιστανό που κατηγορείται για τρομοκρατία, έμεναν κι άλλοι ομοεθνής του, ενώ οι κάτοικοι του Λαγανά είχαν αναφέρει στις αστυνομικές αρχές ότι η περιοχή γύρω από το σπίτι που έμεναν οι Πακιστανοί είχε μετατραπεί σε άντρο παρανομίας.

Ο 29χρονος Χουσεΐν συνελήφθη στη Σκάλα Λακωνίας.

Νωρίτερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News” ξεκαθάρισε ότι ο “εγκέφαλος” της τρομοκρατικής οργάνωσης δεν βρίσκεται στην Ελλάδα, αλλά “φέρεται να είναι στο Ιράν. Δεν θέλω να προκαταλάβω την έρευνα. Είναι πιο σωστό να δείξουμε όλοι υπομονή”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΛΕΙΦΕΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις