Site icon NewsIT

Στερνό αντίο στα τρία παλικάρια! Στα μαύρα έχουν ντυθεί Βόλος και Πάτρα για τις κηδείες του Φώτη, του Αναστάση και του Γιώργου

08.10.2014 | 17:26
Στερνό αντίο στα τρία παλικάρια! Στα μαύρα έχουν ντυθεί Βόλος και Πάτρα για τις κηδείες του Φώτη, του Αναστάση και του Γιώργου

- Αυτή την ώρα στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου οι κηδείες του Λοχία Αναστάσιου Μεζάλα και του Λοχία Γεώργιου Ορφανίδη - Θρήνος και στην Πάτρα αυτή την ώρα στην  κηδεία του Οπλίτη Φώτη Ανδρικόπουλου στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Πετρωτού - Με στρατιωτικές τιμές οι κηδείες των τριών παλικαριών που χάθηκαν από την έκρηξη στο πεδίο βολής Γλαφυρών Βόλου ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Τρείς κηδείες. Τρείς ζωές που χάθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά. Πόνος που δεν αντέχεται. Χαμός που δεν εξηγείται. Τρείς νέοι άνθρωποι που αγαπούσαν αυτό που έκαναν σιώπησαν για πάντα χθες και ο χαμός τους βύθισε στο πένθος τις οικογένειές τους, τους φίλους τους, τους αγαπημένους τους.




Η στιγμές είναι πολύ βαριές και στο Βόλο και στην Πάτρα κανείς δεν έχει σήμερα όρεξη γι’ αστεία. Άνθρωποι που γνώριζαν τον Φώτη, τον Αναστάση και τον Γιώργο δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που έγινε.
Ο θάνατος αυτών των παιδιών στο πεδίο βολής Γλαφυρών στον Βόλο δεν μπορεί να δικαιωθεί. Σε καμία περίπτωση. Γιατί άλλωστε; Ήταν άδικος ο θάνατός τους. Πέθαναν λένε στο καθήκον αλλά ποιό καθήκον; Πως θα εξηγήσει κανείς το καθήκον στα παιδιά τους; Φυσικά και δεν μπορεί.

Θρήνος και στην Πάτρα

Στην Πάτρα, ο ναός είναι κατάμεστος από φίλους και παλιούς συμμαθητές του 19χρονου Φώτη. Η κηδεία του άτυχου οπλίτη γίνεται παρουσία του πρώτου υπαρχηγού του ΓΕΣ αντιστρατήγου Νικόλαου Δεβετζή.

“Τον Φώτη τον ήξερα από τότε που γεννήθηκε”

Πένθιμα χτυπούν οι καμπάνες στο Πετρωτό, το χωριό στο οποίο γεννήθηκε και μεγάλωσε ο 19χρονος Φώτης Ανδρικόπουλος. Εκεί που οι γονείς του και οι τρεις αδελφές του θα πουν το στερνό αντίο μαζί με τους συγγενείς και τους φίλους του παλικαριού.

Οπως δήλωσε στο Newsit ο Γιώργος Γιούρδης, o επίτροπος του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου στο Πετρωτό Πάτρας όπου θα ψαλλεί η εξώδιος ακολουθία για τον 19χρονο Οπλίτη Φώτη Ανδρικόπουλο “τι να πεις κανείς για ένα λεβέντη που πήγε να υπηρετήσει την πατρίδα και τον φέρουν σε κάσα. Τον Φώτη τον ήξερα από τότε που γεννήθηκε. Ήταν ένα πολύ καλό παιδί με αγάπη για την πατρίδα, από μια σπουδαία οικογένεια. Δεν έχουμε λόγια να πούμε. Μιλάμε για ένα παιδί που θα απολυόταν σε λίγες μέρες και πήγε στην άσκηση, αυτο το λέει όλα. Εύχομαι κουράγιο στους γονείς του και τις τρεις αδελφές του”.

Ακούστε τη δήλωση του επιτρόπου στο NewsIt…

Βαρύ το πένθος και στον Βόλο

Πένθιμα χτυπούν από το πρωί οι καμπάνες και στον Βόλο, εκεί που συνέβη η τραγωδία, εκεί που ζούσαν με τις οικογένειες τους ο 34χρονος Λοχίας Αναστάσιος Μεζαλάς και ο 33χρονος Λοχίας Γεώργιος Ορφανίδης. Απαρηγόρητος ο πατέρας του Αναστάση, ορκίζεται στη μνήμη του παιδιού του ότι θα πληρώσουν εκείνοι που έφταιξαν για τον θάνατό του. “Αθάνατος θα μείνεις αίμα απο το αίμα μου”, έγραψε στην φωτογραφία που ανέβασε στο facebook.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΕΡΕΤΗ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

πηγη ΦΩΤΟ: e-volos.gr / patrastimes.gr

Tags:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version