Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Βαλλιάνατος: Ο Ζακ μπήκε στο κοσμηματοπωλείο για να προστατευτεί και όχι για να κλέψει – video

Βαλλιάνατος: Ο Ζακ μπήκε στο κοσμηματοπωλείο για να προστατευτεί και όχι για να κλέψει – video

– Νέα ανατροπή στην υπόθεση θανάτου του 33χρονου στο κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια
– Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος κάνει μία απίστευτη καταγγελία τονίζοντας ότι ο Ζακ Κωστόπουλος πέθανε στην προσπάθεια του να προστατευτεί
– Ο ίδιος σε ανάρτηση του στο Facebook τονίζει ότι ο νεαρός άντρας δεν είχε σκοπό την ληστεία όπως λένε μέχρι τώρα οι πληροφορίες
– Ο Ζακ Κωστόπουλος στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι είχε πέσει θύμα επιθέσεων
– Καρέ – καρέ τι συνέβη το φρικιαστικό μεσημέρι της Παρασκευής (23.09.2018)

Ο Ζακ Κωστόπουλος πέθανε το μεσημέρι της Παρασκευής (21.09.2018) σε κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια ενώ πρώτα είχε λιντσαριστεί και είχε ξυλοκοπηθεί άγρια από δυο άντρες. Και ενώ αρχικά οι πληροφορίες μιλούσαν για απόπειρα ληστείας που πήγε στραβά και ο νεαρός πέθανε μετά χάρη σε ένα βίντεο ντοκουμέντο έγινε γνωστό ότι το θύμα είχε πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού.

Τώρα, ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος δίνει νέα τροπή στην υπόθεση, τονίζοντας ότι ο Ζακ Κωστόσπουλος δεν ήθελε να ληστέψει αλλά να προστατευθεί. «Όποιος ξαναγράψει ή ξαναπεί “ο επίδοξος ληστής” για τον άγρια δολοφονημένο Ζακ θα διαψευσθεί τόσο εικτρά(sic) που θα ντρέπεται που υπάρχει. O Zακ μπήκε στο κατάστημα μέρα μεσημέρι στην Ομόνοια!!!!!(και κλειδώθηκε αυτόματα) όχι για να κλέψει αλλά για να προστατευθεί από κίνδυνο που διέτρεχε λόγω φασαρίας στο απέναντι μαγαζί που καθόταν με παρέα. Οπτικό υλικό υπάρχει. Τα υπόλοιπα στις τρομερές δίκες που έρχονται, αρχίζοντας από την Τρίτη 25 Σεπτ. #tremete», έγραψε στην ανάρτηση του στο Facebook.

“Όταν βλέπεις να επιτίθενται σε κάποιον, γιατί κοιτάς από την άλλη;”

Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο κύκλος του νεαρού που βρήκε τραγικό θάνατο σε δημόσια θέα υποστήριξε ότι δεν ήταν ληστής ενώ ο Ζακ Κωστόπουλος σε συνέντευξη του είχε αποκαλύψει πως είχε πέσει πολλές φορές θύμα ξυλοδαρμού επειδή ήταν ομοφυλόφιλος!

“Όταν βλέπεις να επιτίθενται σε κάποιον, γιατί κοιτάς από την άλλη; Δε λέω να παίξεις ξύλο γιατί ούτε εγώ το έχω με το ξύλο αλλά μπορείς να βάλεις μια φωνή. Να κάνεις κάτι, να αντιδράσεις με κάποιον τρόπο», είχε πει σε συνέντευξή του το 2017 ο Ζακ Κωστόπουλος ο 33χρονος που εισέβαλε σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας και που βρήκε τραγικό θάνατο στην προσπάθειά του να βγει από το κατάστημα μέσα στο οποίο είχε εγκλωβιστεί.

Τα λόγια του μοιάζουν τραγική ειρωνεία μιας και όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο που “τράβηξε” αυτόπτης μάρτυρας κανείς δεν σταμάτησε τους δυο άντρες που τον κλοτσούσαν με μανία στο κεφάλι ενώ αφότου έβγαλαν την μανία τους υπήρξε μία παρέμβαση από έναν άνδρα.

Δείτε καρέ – καρέ τι συνέβη

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο Ζακ Κωστόπουλος είναι ο νεκρός του κοσμηματοπωλείου στην οδό Γλάδστωνος στην Ομόνοια. Ο θάνατος του βύθισε σε πένθος όσους τον ήξεραν ενώ κάνουν λόγο για μία ψυχή που δεν μπορούσε να πειράξει κανέναν. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο νεαρός φέρεται να μπήκε στο κοσμηματοπωλείο με σκοπό την κλοπή. Ωστόσο, εγκλωβίστηκε μέσα μιας και η αυτόματη πόρτα έκλεισε πίσω του.

Στην προσπάθεια του να βγει, ο 33χρονος άρπαξε έναν πυροσβεστήρα και προσπάθησε να σπάσει στην πόρτα. Ωστόσο, δεν τα κατάφερε για αυτό και επιχείρησε να σπάσει την τζαμαρία. Τότε, δυο άντρες – ο ένας ήταν ο ιδιοκτήτης του καταστήματος – άρχισαν να τον κλοτσούν με μανία, στο κεφάλι ενώ “έσπρωξαν” την τζαμαρία πάνω του.

Ο νεαρός βγήκε αιμόφυρτος αλλά η μανία των δυο αντρών δεν σταμάτησε εκεί… καθώς συνέχισαν να τον χτυπάνε μπροστά στον κόσμο που είχε μαζευτεί στο σημείο και δεν αντιδρούσε παρά μόνο παρακολουθούσε. Μόνο ένας άντρας επιχείρησα να ηρεμήσει τα πνεύματα. Ο νεαρός, λίγο αργότερα, σηκώθηκε και επιχείρησε να φύγει ενώ ήταν μέσα στα αίματα μετά από τον άγριο ξυλοδαρμό του. Ωστόσο, όπως βλέπετε στο σοκαριστικό βίντεο ένας αστυνομικός τον κλώτσησε από πίσω.

Τελικά, ο 33χρονος σηκώθηκε και προσπάθησε να φύγει ενώ έπεσε πάνω στις καρέκλες… Οι αστυνομικοί παρά το γεγονός ότι ο 33χρονος ήταν σε τραγική κατάσταση του πέρασαν χειροπέδες και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο όπου λίγο αργότερα ξεψύχησε.

Τα αναπάντητα ερωτήματα

Οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας εξετάζουν καρέ καρέ το βίντεο με την επίθεση που δέχεται ο Ζακ Κωστόπουλος από τον κοσμηματοπώλη και άλλον έναν άνδρα, στην προσπάθειά του να διαφύγει μέσα από την σπασμένη βιτρίνα.

Σοβαρά είναι τα ερωτήματα που έχουν προκύψει για τις συνθήκες θανάτου του. Ένα από αυτά είναι, πώς ο Ζακ Κωστόπουλος μπήκε στο κοσμηματοπωλείο και βρέθηκε μόνος του κλειδωμένος. Άλλο ένα ερώτημα είναι γιατί δεν του άνοιξαν την πόρτα για να απεγκλωβιστεί, και αντιθέτως ο ιδιοκτήτης και ο δεύτερος άνδρας κλοτσούν την τζαμαρία μέχρι που σπάει.

Οι απαντήσεις αναμένεται να δοθούν την ερχόμενη Δευτέρα (24.09.2018), όταν και θα γίνει η νεκροψία – νεκροτομή. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο αλλαγής του κατηγορητηρίου, μετά την ιατροδικαστική έκθεση.

Τι υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου στην Ομόνοια, ο οποίος στη συνέχεια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με την κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης βλάβης. Παράλληλα, αναζητείται από την αστυνομία το δεύτερο άτομο που φαίνεται στο βίντεο να κλωτσάει τον 33χρονο.

Σε βάρος του κοσμηματοπώλη ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ποινική δίωξη για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης, καθώς και για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη το πρωί.

Ο δικηγόρος του Χαραλαμπος Αναγνωστοπουλος δήλωσε: «Έχουμε ένα θλιβερό περιστατικό για όλους στο οποίο όμως δεν έχει συμμετοχή στο επέλθον αποτέλεσμα ο εντολέας μου. Η πρώτη του ενέργεια ήταν η προσφυγή στην πολιτεία ειδοποιώντας την αστυνομία. Έπειτα προσπάθησε να εμποδίσει τη διαφυγή του μαζί με άλλους περαστικούς που προσέτρεξαν και στη συνέχεια ο δράστης της κλοπής στην προσπάθεια του να βγει τραυματίστηκε από τα σπασμένα γυαλιά. Μάλιστα ενδεικτικό του ότι ο τραυματισμός αυτός δεν οδήγησε στο τραγικό αποτέλεσμα είναι ότι αφού βγήκε και ενώ είχε ήδη έρθει στο σημείο η ομάδα ΔΙΑΣ αλλά και το ΕΚΑΒ σηκώθηκε και επιτέθηκε εναντίον τους απειλώντας τους με ένα κομμάτι σπασμένου γυαλιού».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις