Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Βάσεις 2022: Πότε θα ανακοινωθούν – Εκτίμηση για πτώση στις περιζήτητες σχολές

Βάσεις 2022: Πότε θα ανακοινωθούν – Εκτίμηση για πτώση στις περιζήτητες σχολές
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Η αγωνία των υποψηφίων των φετινών Πανελληνίων φαίνεται πως θα λάβει τέλος στις αρχές Αυγούστου, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, καθώς γίνεται προσπάθεια να ανακοινωθούν τότε οι βάσεις.

Μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN, η Νίκη Κεραμέως είπε για τις βάσεις των φετινών Πανελληνίων ότι «γίνονται προσπάθειες για να ανακοινωθούν πριν τις 15 Αυγούστου».

Παράλληλα, η υπουργός Παιδείας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να σημειωθεί πτώση στις βάσεις των περιζήτητων σχολών και τμημάτων, λόγω και των στατιστικών των φετινών βαθμολογιών.

Το νέο ολοήμερο σχολείο

«Θα προσλάβουμε 3.500 εκπαιδευτικούς για το νέο ολοήμερο σχολείο», τόνισε η κ. Κεραμέως, αναφέροντας ότι από τον Σεπτέμβριο επεκτείνεται και το ωράριο με διαδραστικά δρώμενα.

Μάλιστα, το 50% των ολοήμερων τμημάτων θα λειτουργούν μέχρι τις 17.30, στο πλαίσιο της πιλοτικής λειτουργίας από το υπουργείο Παιδείας.

Διπλά πτυχία με εσωτερικό Erasmus

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για την παιδεία, η κ. Κεραμέως επισήμανε ότι οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτούν διπλά πτυχία κάνοντας εσωτερικό Erasmus.

«Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάνθηκε θετικά, και είμαστε στη διαδικασία έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος και αμέσως μετά θα μπορούν να δραστηριοποιηθούν οι ομάδες προστασίας πανεπιστημιακών ιδρυμάτων», είπε η υπουργός Παιδείας.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις