Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Βερβεσός: Ο δικηγορικός κόσμος καταδικάζει την τρομοκρατική απόπειρα κατά του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου

Βερβεσός
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Ο δικηγορικός κόσμος καταδικάζει απερίφραστα την στοχοποίηση του Ισίδωρου Ντογιάκου, σύμφωνα με όσα είπε ο Δημήτρης Βερβεσός.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός, επισημαίνει ότι με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ο δικηγορικός κόσμος καταδικάζει την απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας σε βάρος του εισαγγελικού λειτουργού Ισίδωρου Ντογιάκου.

Τι δήλωσε ο Δημήτρης Βερβεσός

Παράλληλα, ο κ. Βερβεσός αναφέρει ότι «παρόμοιες ενέργειες, που επιχειρούν να εκφοβίσουν τους λειτουργούς της Θέμιδος, βρίσκουν απέναντί τους το σύνολο του νομικού κόσμου».

Και προσθέτει: «Οι φορείς της Δικαιοσύνης -δικαστές και δικηγόροι- δεν τρομοκρατούνται από τέτοιες άνανδρες επιθέσεις, που μόνο στόχο έχουν να αποδομήσουν το κύρος της Δικαιοσύνης και να επηρεάσουν την απονομή της».

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ επισημαίνει ότι «όποια κι αν είναι τα σχέδια και οι επιδιώξεις όσων εξυφαίνουν και υλοποιούν τέτοιου είδους ενέργειες δεν πρόκειται να αποτελέσουν τροχοπέδη στην απονομή της Δικαιοσύνης από τους συλλειτουργούς της».

Τέλος, ο κ Βερβεσός, έχοντας ως δεδομένο ότι συνεχίζονται οι επιθέσεις σε βάρος δικαστών και δικηγόρων, αναφέρει ότι «οι αστυνομικές αρχές οφείλουν να εντείνουν τις προσπάθειές τους και αφ’ ενός να διαλευκάνουν άμεσα την υπόθεση για να αποδοθούν οι κατά νόμο ευθύνες, αφ’ ετέρου δε να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για να προληφθούν αντίστοιχες ενέργειες στο μέλλον».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις