Ελλάδα

Βίντεο ντοκουμέντο από τη ληστεία σε τράπεζα στο Περιστέρι – Απείλησαν τον ταμία με όπλο

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται οι δύο δράστες που λήστεψαν τράπεζα στο Περιστέρι με τη δράση τους να καταγράφεται σε βίντεο.

Φαίνεται ότι είναι αδίστακτοι κρατούν όπλο και με αυτό απειλούν τον ταμία για να αρπάξουν όσα χρήματα έχει.

Οταν όμως βγήκαν από την τράπεζα, οι αστυνομικοί που είχαν ειδοποιηθεί και έκαναν ελέγχους, εντόπισαν τα δύο άτομα και πάνω τους εντόπισαν τα όπλα και τα χρήματα.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο άτομα, 42 και 58 ετών. Πρόκειται για δύο άνδρες 42 και 58 ετών που κατηγορούνται για ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση του Νόμου περί όπλων. Επιπλέον, ο 42χρονος -αλλοδαπός υπήκοος, δραπέτης από φυλακές- κατηγορείται για βία κατά υπαλλήλων και ο 58χρονος -Έλληνας υπήκοος- για απείθεια και υπόθαλψη εγκληματία.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι δύο συλληφθέντες πήγαν με αυτοκίνητο σε υποκατάστημα τράπεζας, στο οποίο εισήλθε ο 42χρονος και με την απειλή περιστρόφου ακινητοποίησε τον ταμία και αφαίρεσε χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή, επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο που τον περίμενε ο συνεργός του και διέφυγαν.

Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, έπειτα από αναζητήσεις εντόπισαν στο Περιστέρι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και παρά την προσπάθεια του 58χρονου οδηγού του να διαφύγει, αλλά και τη σθεναρή αντίσταση του 42χρονου, κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν και να τους οδηγήσουν στη ΓΑΔΑ. Σημειώνεται, ότι σε σωματική έρευνα που έγινε στον 42χρονο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, περίστροφο με 5 φυσίγγια, χρηματικό ποσό και τα ρολύχα που χρησιμοποίησαν οι κατηγορούμενοι για τη ληστεία.

Επίσης, σε έρευνα στο σπίτι του 58χρονου που φιλοξενούσε και τον αλλοδαπό, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, αεροβόλο όπλο, μπαλτάς και μαχαίρι. Παράλληλα, κατασχέθηκε και το ΙΧ αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για να κάνουν τη ληστεία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 42χρονος είχε δραπετεύσει στις 20 Ιανουαρίου 2020, από φυλακή, στην οποία εξέτιε ποινή 28 μηνών για τα αδικήματα της κλοπής. αντίστασης, επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράνομης εισόδου στην Ελλάδα. Επιπλέον σε βάρος του εκκρεμούσαν, ένταλμα σύλληψης για ένοπλη ληστεία που κατηγορείται ότι διέπραξε σε κατάστημα ταχυμεταφοράς χρημάτων στη Μεσσηνία, καθώς και καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης 3 ετών για κλοπές.

Οι δύο κατηγορούμενοι, που έχουν συλληφθεί και στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα, οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ - Ξεκίνησαν οι συγκεντρώσεις στο κέντρο
Για τις 7 μ.μ. υπάρχει διαδικτυακό κάλεσμα στον Λευκό Πύργο για τον «Προσωπικό Αριθμό και την παράνομη μετανάστευση» - Την ίδια ώρα στην Πλατεία της ΧΑΝΘ θα συγκεντρωθούν συγγενείς θυμάτων των Τεμπών
Θεσσαλονίκη
Ανανεώθηκε πριν 21 λεπτά
16
«Με απείλησαν αλλά όχι με ροζ βίντεο» λέει ο εμπλεκόμενος κληρικός στην κρητική μαφία για την έκταση «φιλέτο» της Μονής Τζαγκαρόλων
Τα δύο αδέλφια, ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, που είναι ιδιοκτήτες ξενοδοχείου σε περιοχή των Χανίων, φέρονται να είχαν καταπατήσει μία έκταση 175 στρεμμάτων που ανήκε στην ιερά μονή
Μονή Αγίας Τριάδας των Τζαγκαρόλων