Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

«Βόμβα» Γώγου: Μπορεί να αλλάξει η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων

«Βόμβα» Γώγου: Μπορεί να αλλάξει η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων
Φωτογραφία Αρχείου

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει η απόφαση για Γυμνάσια και Λύκεια. Στην «κόψη του ξυραφιού» η Αττική. «Αν προκύψει το πρόβλημα θα είναι μεγάλο» λέει χαρακτηριστικά ο Χαράλαμπος Γώγος. Ποιοι είναι οι σημαντικοί δείκτες για την πορεία της πανδημίας. Την Παρασκευή οι τελικές αποφάσεις.

Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μίλησε, το πρωί της Τετάρτης (27/1), ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος. Όπως είπε στον ANT1, «τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο» και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει αλλαγή στην απόφαση για το άνοιγμα σχολείων.

«Όπως ξέρετε ο ιός είναι εδώ, υπάρχει αυξημένο ιικό φορτίο γενικά στη χώρα μας. Χθες, Τρίτη, είχαμε λίγες παραπάνω εισαγωγές, εξακολουθούμε να έχουμε 1.500 νοσηλευόμενους» παρατήρησε ο Χαράλαμπος Γώγος. «Τα πράγματα δεν έχουν τελειώσει» συμπλήρωσε. 

Όσον αφορά την Αττική ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας σημείωσε ότι «είμαστε στην κόψη του ξυραφιού καθώς έχουμε στο αστικό κέντρο της χώρας μια ροή κρουσμάτων που είναι το 50% όσων εμφανίζονται σε όλη τη χώρα». «Αν προκύψει το πρόβλημα θα είναι μεγάλο» πρόσθεσε.

Click4more: Ενδεχόμενο για νέα περιοριστικά μέτρα – Τα μέχρι τώρα δεδομένα για τα σχολεία

Επανερχόμενος στο θέμα αλλαγής των αποφάσεων ή της λήψης νέων μέτρων το μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, ο κ. Γώγος είπε ότι «στο τραπέζι υπάρχουν πάντα όλα, όταν υπάρχει μια πανδημία δεν αποκλείεται τίποτα». Και πρόσθεσε: «Εμείς θέλουμε να έχουμε μια υγειονομική ασφάλεια. Πάνω από όλα είναι η υγεία. Γι’ αυτό και άλλαξε το σύστημα για να έχουμε τα κυλιόμενα δεδομένα της εβδομάδας των κρουσμάτων, των νοσηλευομένων κ.α.».

Σημείωσε ότι «αυτή τη στιγμή δεν έχει αλλάξει κάτι. Την Παρασκευή που θα συνεδριάσουμε θα δούμε τα κυλιόμενα δεδομένα της εβδομάδος. Γιατί έχει σημασία αυτό».  Όπως εξήγησε, σημασία έχουν τα στοιχεία των τεστ που θα πρέπει να βρίσκονται κάτω του 2%, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, η επάρκεια στις ΜΕΘ και η δυναμική της πανδημίας. 

Μιλώντας για το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων, την χαρακτήρισε ειλημμένη. Ωστόσο, όπως είπε «δεν αποκλείεται όμως αυτό να αλλάξει, αν τα πράγματα χειροτερέψουν. Τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο σε αυτή την κατάσταση που βρισκόμαστε».

Σε κάθε περίπτωση σημείωσε ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την Επιτροπή και τις εισηγήσεις τους προς την κυβέρνηση.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις