Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Χάος απο το πρωί στους δρόμους από την απεργία στα ΜΜΜ

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
,,

– Οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο αποφάσισαν δύο 24ωρες απεργίες για Τετάρτη και Πέμπτη
– Χειρόφρενο τραβούν και τα λεωφορεία σήμερα και αύριο

Καλό μήνα θα έπρεπε να λέμε από σήμερα όμως μόνο καλός δεν θα είναι με τις κινητοποιήσεις που συνεχίζουν να ταλαιπώρουν εκατομμύρια πολίτες που χρησιμοποιούν τα μέσα μεταφοράς.  Χάος και σήμερα στους δρόμους της Αθήνας. Από νωρίς το πρωί οι περισσότεροι δρόμοι ήταν μπλοκαρισμένοι και τα αυτοκίνητα σχημάτιζαν ουρές χιλιομέτρων με τους οδηγούς να φτάνουν στα όρια τους.

Η αντιπαράθεση μεταξύ των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων συνεχίζεται, με αφορμή το νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες, η συζήτηση του οποίου αρχίζει την Τετάρτη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν, στη διάρκεια των γενικών συνελεύσεών τους, απεργιακές κινητοποιήσεις για όλη την εβδομάδα, σε διαφορετικές ημέρες κάθε μέσο.

Παράνομη κρίθηκε από το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας, η 24ωρη απεργία που εχούν εξαγγείλει για σήμερα οι εργαζόμενοι του Μετρό, ύστερα από την προσφυγή που κατέθεσε η διοίκηση της ΑΜΕΛ.

Όμως οι συνδικαλιστές, αποφάσισαν να κάνουν κανονικά την απεργία γράφοντας κανονικά στα παλιά τους παπούτσια τις αποφάσεις των δικαστηρίων ενώ μάλιστα από το πρωί βρίσκονται έξω από το μετρό στο Σύνταγμα για να περιφρουρήσουν την απεργία τους. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση δηλώνει… απούσα όμως προχωρά κανονικά από σημέρα στις αυξήσεις των εισιτηρίων στα μέσα μεταφοράς.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία επικύρωσαν την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου τους και σήμερα και αύριο τραβούν χειρόφρενο, λόγω της 48ωρης απεργίας.

Την Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν επίσης στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3:30 το απόγευμα, ενώ και την προσεχή Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, θα κάνουν και νέα γενική συνέλευση, με αποτέλεσμα τα λεωφορεία να ακινητοποιηθούν 11 το πρωί με 4 το απόγευμα.

Οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο αποφάσισαν δύο 24ωρες απεργίες για Τετάρτη και Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι και συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Τα τρόλεϊ θα ακινητοποιηθούν σήμερα και αύριο, ενώ την Παρασκευή οι εργαζόμενοι θα κάνουν στάση εργασίας 11 το πρωί με 3 το μεσημέρι.

Μεγάλες αντιδράσεις όμως για τις απεργίες στα μέσα μεταφοράς υπάρχουν από τις φοιτητικές παρατάξεις και τους φοιτητές αφού βρίσκονται σε εξεταστική περίοδο και όπως δήλωσαν αρκετοί στο Newsit δεν μπορούν να φτάσουν στις σχολές τους για να δώσουν εξετάσεις με αποτέλεσμα να χάνουν τις εξεταστική περίοδο. Φοιτητές ζητούν από το υπουργείο Παιδείας και τις πρυτανικές αρχές να σταματήσουν τις εξετάσεις ή να βρεθεί μια λύση στον τρόπο μετακίνησης τους αφού χιλιάδες φοιτητές μετακινούνται αποκλειστικά με τα μέσα μεταφοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε παλιά εισιτήρια του ΟΑΣΑ; – Δείτε ως πότε ισχύουν, που μπορείτε να τα αλλάξετε

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε