Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Χαρδαλιάς: Στις 8 το πρωί του Σαββάτου ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες – Τσουχτερά πρόστιμα για τους παραβάτες

Χαρδαλιάς: Στις 8 το πρωί του Σαββάτου ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες – Τσουχτερά πρόστιμα για τους παραβάτες

Την σκυτάλη από τον Σωτήρη Τσιόδρα στην ενημέρωση για τον κορονοϊό και τα μέτρα που λαμβάνονται πήρε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε: Από την Δευτέρα 18 Μαΐου επιτρέπονται οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη. Επιτρέπεται η μετακίνηση και στην Εύβοια. Όσον αφορά τη Λευκάδα, την Ελαφόνησο, είπε πως ορίζονται ως νησιωτικοί περιορισμοί και ως εκ τούτου η μετακίνηση σε αυτούς τους προορισμούς και στα υπόλοιπα νησιά θα επιτραπεί, αν όλα πάνε καλά, εφόσον το επιτρέψουν τα δεδομένα, από τις 25 Μαΐου.

Επίσης, ανέφερε πως τη Δευτέρα ανοίγουν τα ζωολογικά πάρκα και οι βοτανικοί κήποι, επαναλειτουργούν οι αρχαιολογικοί χώροι, ξεκινούν οι πρόβες και τα κινηματογραφικά γυρίσματα.

Για τις εκκλησίες είπε ότι από την Κυριακή επιτρέπεται η τέλεση μυστηρίων και λειτουργιών και μέσα στο ναό θα επιτρέπεται ένα άτομο ανα 10 τ.μ.

Θύμισε επίσης ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας.

Ακόμα, τόνισε πως από αυτό το Σάββατο αποφασίστηκε να ανοίξουν οι 515 οργανωμένες παραλίες σε όλη τη χώρα και επισήμανε πως υπόκεινται σε λεπτομερείς κανόνες και όρους. Πιο συγκεκριμένα, ο μέγιστος αριθμός λουόμενων είναι τα 40 άτομα ανά 1.000 τ.μ. και είναι υποχρεωτική η καταγραφή των παρευρισκόμενων. Ως προς την απόσταση ανάμεσα στις ομπρέλες, η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των αξόνων των ομπρελών ορίζεται στα 4 μέτρα.

Τα πρόστιμα σε περιπτώσεις παράβασης θα είναι από 5.000 έως 20.000 ευρώ και η λειτουργία της επιχείρησης θα αναστέλλεται για 30 ημέρες. Σε περίπτωση δεύτερης παράβασης το πρόστιμο θα τριπλασιάζεται. Αν δεν είστε έτοιμοι μην ανοίξετε, ήταν η σύσταση του Νίκου Χαρδαλιά.

Κατέστησε σαφές πως δεν θα γίνει καμία έκπτωση εις βάρος της δημόσιας υγείας.

Ενημέρωσε πως αύριο θα ανακοινωθούν οι κανόνες για τις εσωτερικές μετακινήσεις, ακτοπλοϊκές, θαλάσσιες και οδικές.

Δείτε όλες τις δηλώσεις του Νίκου Χαρδαλιά

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις