Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Χειροτονήθηκε ιερέας ο Δημήτρης Λινός, σύζυγος της Αθηνάς Λινού – Θα παραμείνει γιατρός

Χειροτονήθηκε ιερέας ο Δημήτρης Λινός, σύζυγος της Αθηνάς Λινού – Θα παραμείνει γιατρός

Μια είδηση που εξέπληξε όσους δεν γνώριζαν τον Δημήτρη Λινό αλλά όχι και όσους τον γνώριζαν. Ο σύζυγος της επιδημιολόγου Αθηνάς Λινού, γιατρός και ο ίδιος, χειροτονήθηκε διάκονος, αρχικά, και μετά ιερέας.

Ο Δημήτρης Λινός είναι συνταξιούχος καθηγητής χειρουργικής, είναι ομότιμος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής Χειρουργικής του ομίλου «Υγεία». Είναι σύζυγος της καθηγήτριας του ΕΚΠΑ, Αθηνάς Λινού και πατέρας πέντε παιδιών.

Το Σάββατο (04.12.2021), ο Δημήτρης Λινός χειροτονήθηκε διάκονος σε μοναστήρι της Αγιάς, από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος, Ιγνάτιο και την Κυριακή στην Ιερά Μονή Παναγία Ταξιαρχών Πηλίου, ιερέας.

Η οικογένεια Λινού ήθελε η τελετή να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και η προσωπική τους στιγμή να μην δημοσιοποιηθεί. Γι’ αυτό και επέλεξαν τις δυο αυτές μονές για τη χειροτονία. Με το γυναικείο μοναστήρι, μάλιστα, έχουν μακρόχρονη σχέση με την ηγούμενη Θεοδέκτη.

Παρά τη χειροτονία του, πάντως, ο Δημήτρης Λινός θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ιατρική.

Τις υπηρεσίες του στην ιατρική επιστήμη να συνεχίσει να παρέχει ο Δημήτρης Λινός, σύζυγος της καθηγήτριας Αθηνάς Λινού, ο οποίος χειροτονήθηκε χθες ιερέας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις