Site icon NewsIT

Χρυσή Αυγή: Στις 15 Ιουνίου η εκδίκαση της έφεσης για την εγκληματική οργάνωση

15.04.2022 | 18:16
Χρυσή Αυγή: Στις 15 Ιουνίου η εκδίκαση της έφεσης για την εγκληματική οργάνωση

«Κλείδωσε» για τις 15 Ιουνίου 2022 η έναρξη της δευτεροβάθμιας δίκης στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε λίγες ημέρες μετά τη δημοσίευση του σκεπτικού της καταδικαστικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής έχουν ήδη υποβάλλει αίτημα η δίκη να πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών λόγω της μεγάλης χωρητικότητά της.

Στους κατηγορούμενους αποδίδονται μία σειρά από εγκληματικές πράξεις με βαρύτερη αυτή της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Βασικό αδίκημα για το οποίο δικάζονται και για το οποίο έχουν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε πολυετείς καθείρξεις αυτό της εγκληματικής οργάνωσης.

Κόλαφος το σκεπτικό του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που καταδίκασε τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής για διεύθυνση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αναφέρεται στη δράση μιας ιεραρχημένης, δομημένης εγκληματικής οργάνωσης, η οποία υπακούει στον αρχηγό της, Νίκο Μιχαλολιάκο.

Η απόφαση του δικαστηρίου αριθμεί 12.746 σελίδες, εκ των οποίων περισσότερες από 500 αποτελούν το μακροσκελές σκεπτικό του δικαστηρίου.

Όπως επισημάνθηκε στην απόφαση, η εγκληματική δράση των μελών της Χρυσής Αυγής «σκοπό είχε την δια της βίας αντιμετώπιση των αλλοδαπών, των ιδεολογικών αντιπάλων, των αντιφρονούντων και δια του τρόπου αυτού την επιβολή και διάδοση πολιτικών ιδεών και θεωριών, εκδηλωνόταν μέσω των τοπικών οργανώσεων και πάντα υπό την καθοδήγηση ανώτερου στην ιεραρχία στελέχους της.

Η ιεραρχική δομή της Χρυσής Αυγής ήταν τέτοια ώστε να εξασφαλίζει όχι μόνο ότι κάθε κατώτερο όργανο θα υπακούει στις εντολές του ανώτερου, αλλά περαιτέρω ότι καμιά κομματική ενέργεια δεν θα υλοποιείται χωρίς την ρητή εκ των προτέρων εντολή του ανώτερου οργάνου που φτάνει ως την κεντρική διοίκηση. Η αρχή αυτή επαναλαμβάνεται από τα στελέχη της οργάνωσης και αποτελεί αντικείμενο εγκυκλίω».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version