Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ύποπτη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Ίριδας και της Μαλένας – Καλείται για κατάθεση

Ύποπτη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Ίριδας και της Μαλένας – Καλείται για κατάθεση

Για ανωμοτί κατάθεση (με την ιδιότητα της υπόπτου) καλείται η Ρούλα Πισπιρίγκου για την υπόθεση των ανθρωποκτονιών της Ίριδας και της Μαλένας.

Οι δύο εισαγγελείς πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου, αφού μελέτησαν το φάκελο της προανακριτικής δικογραφίας, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η μοναδική ύποπτη για τη δολοφονία των δύο κοριτσιών είναι η μητέρα των παιδιών, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Συγκεκριμένα, οι δύο εισαγγελείς διαβίβασαν παραγγελία προς το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας ζητώντας να λάβουν ανωμοτί κατάθεση από την ήδη προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου με την ιδιότητα της ύποπτης τέλεσης αξιοποίνων πράξεων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανότατα και εντός της εβδομάδας, οι άνδρες του Ανθρωποκτονιών θα μεταβούν στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται η 33χρονη κατηγορούμενη και να την ενημερώσουν για την κλήση της. Η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για την παροχή των εξηγήσεων, προκειμένου η ίδια και οι συνήγοροί της να ενημερωθούν για τα στοιχεία της δικογραφίας και να χαράξουν την υπερασπιστική της γραμμή.

Ο φάκελος της δικογραφίας, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από την ιατροδικαστική έκθεση που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αιτία θανάτου των παιδιών ήταν η ασφυξία, περιλαμβάνει και περισσότερες από 50 καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτών, τραυματιοφορέων και προσώπων από το συγγενικό περιβάλλον της Ρούλας Πισπιρίγκου που αξιολογήθηκαν και αποτιμήθηκαν από τους δύο εισαγγελείς.

Οι ιατροδικαστές, χρησιμοποίησαν δύο μεθόδους για να συντάξουν την κρίσιμη έκθεσή τους. Με την πρώτη μέθοδο αξιοποίησαν οποιοδήποτε εύρημα είχαν στη διάθεσή τους, όπως ιστολογικές εξετάσεις, φωτογραφίες κ.λ.π και με τη δεύτερη μέθοδο προσέγγισαν την υπόθεση, αποκλείοντας μία σειρά αιτιών θανάτου.

Σε αυτό το πλαίσιο απέκλεισαν το ενδεχόμενο αιτία θανάτου της μικρής Μαλένας να ήταν η ηπατική ανεπάρκεια, όπως αρχικά είχε διαγνωστεί ενώ σε ό,τι αφορά το μικρότερο από τα παιδιά, την Ίριδα, το έργο των ειδικών ευκολότερο καθώς είχαν στη διάθεσή τους περισσότερα ευρήματα που ξαναμπήκαν στο τραπέζι των ιατροδικαστών.

Μετά την παροχή των εξηγήσεων από την Ρούλα Πισπιρίγκου, η δικογραφία θα επιστρέψει στους εισαγγελείς, οι οποίοι είναι εκείνοι που θα προχωρήσουν στην άσκηση ποινικής δίωξης σε περίπτωση που οι ενδείξεις σε βάρος της μητέρας είναι επαρκείς και η υπόθεση θα παραπεμφθεί στην ανάκριση. 

Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε η ανάκριση που διενήργησε η 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα για την υπόθεση της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας. Η δικαστική λειτουργός ταχύτατα – μόλις σε 2,5 μήνες – ολοκλήρωσε την ανάκριση και τις επόμενες ημέρες η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα για να διατυπώσει την πρότασή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, τα μέλη του οποίου στη συνέχεια με βούλευμά τους θα αποφασίσουν για την παραπομπή ή μη της κατηγορούμενης σε δίκη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις