Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Χόσνι Μουμπάρακ και Ανδρέας Παπανδρέου: Σχέση σπάνιας πολιτικής φιλίας

Χόσνι Μουμπάρακ και Ανδρέας Παπανδρέου: Σχέση σπάνιας πολιτικής φιλίας
youtube (αρχείο)

Μια από τις σχέσεις που πολιτικά στιγμάτισαν την ζωή του Χόσνι Μουμπάρακ ως Προέδρου της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου ήταν αναμφισβήτητα η τριακονταετής φιλία του με τον αείμνηστο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργό της Ελλάδας Ανδρέα Παπανδρέου. Για τον ηγέτη της Αιγύπτου, ο οποίος έφυγε την Τρίτη (25.02.2020) από τη ζωή, μιλά στο newsit.gr η τελευταία σύζυγος του κορυφαίου Έλληνα πολιτικού, κ. Δήμητρα Παπανδρέου.

Με αφορμή την Ελληνοαιγυπτιακή φιλία ο Χόσνι Μουμπάρακ είχε επισκεφτεί δύο φορές την δεκαετία του ’80  την Ελλάδα μετά από επίσημη πρόσκληση που είχε δεχτεί από τον Ανδρέα Παπανδρέου το 1985 και το 1988.

Click4more: Πέθανε ο Χόσνι Μουμπάρακ

Κατά την διάρκεια των επισκέψεων του Αιγύπτιου ηγέτη στην Αθήνα, οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν πολιτικές σκέψεις, σχέδια και όνειρα, αλλά και να έρθουν ακόμα πιο κοντά σε προσωπικό επίπεδο, δημιουργώντας μια εξαιρετική και σπάνια πολιτική φιλία.

Αυτό έχει να θυμάται μέχρι και σήμερα η τελευταία σύζυγος του κορυφαίου Έλληνα πολιτικού, Δήμητρα Παπανδρέου, η οποία μέσω του newsit.gr αποχαιρετά με τον δικό της τρόπο τον Χόσνι Μουμπάρακ:

Click4more: Αίγυπτος – Μεταθανάτια αποθέωση στον Μουμπάρακ, θα κηδευτεί με στρατιωτικές τιμές

“Η μεγάλη διεθνής προσωπικότητα και φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου, πρόεδρος για 30 χρόνια της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ έφυγε. Άφησε πίσω του κληρονομιά την Ελληνοαιγυπτιακή φιλία και την υπεράσπιση του διεθνούς δικαίου. Είναι σίγουρο ότι με τον Ανδρέα θα είχαν οριοθετήσει την ΑΟΖ και θα διασφάλιζαν την ειρήνη στην περιοχή”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις