Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Καιρός – Καλλιάνος – Δύσκολο Σαββατοκύριακο με κρύο, βροχές, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους

Καιρός – Καλλιάνος – Δύσκολο Σαββατοκύριακο με κρύο, βροχές, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Ο καιρός χαλάει από το βράδυ της Παρασκευής, 16.11.2018
– Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας – Από ποιο υψόμετρο η βροχή θα γίνεται χιόνι
– Σε πολλές περιοχές της χώρας ήδη το έχει… στρώσει!
– Ώρα – ώρα ο καιρός στην Αθήνα το Σάββατο 17 Νοέμβρη

Ο καιρός χαλάει απότομα από το βράδυ της Παρασκευής, 16.11.2018, στις περισσότερες περιοχές της χώρας, κυρίως από το ύψος της Δυτικής Μακεδονίας και νοτιότερα στα ηπειρωτικά, σε τμήματα των Επτανήσων αλλά και των δυτικών και νοτίων περιοχών του Αιγαίου όπως στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα.

Κατά περιόδους στην νότια Ελλάδα θα εκδηλώνονται καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία σημειώνει μεγάλη πτώση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες και έτσι οι όποιες βροχοπτώσεις θα μεταφράζονται σε χιονοπτώσεις κυρίως από το ύψος των 1000 – 1100 μέτρων και υψηλότερα στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας ως το βράδυ της Παρασκευής. Ήδη η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

Αυτό που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι αυτή η μεταβολή του καιρού θα διατηρηθεί και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για τις περισσότερες περιοχές της χώρας με βροχές και τοπικές καταιγίδες τόσο στο Ιόνιο όσο και στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές αλλά και στις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου.

Πρέπει να πούμε ότι το Σάββατο 17 Νοέμβρη θα χιονίσει στην Δυτική Μακεδονία στα 700 με 750 μέτρα. Άρα δίνουν σοβαρή υποψηφιότητα και οι μεγάλες πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας κυρίως από το ύψος της Φλώρινας και νοτιότερα υψομετρικά. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά στα 1100 με 1200 μέτρα θα χιονίζει. Στη Δυτική Μακεδονία και στην Θεσσαλία τοπικά στα 900 μέτρα ενώ στα βόρεια τμήματα της Θράκης κυρίως στον βόρειο Έβρο και στα βόρεια της Ροδόπης στα 550 μέτρα.

Για άλλη μια μέρα την Κυριακή στη Δυτική Μακεδονία θα χιονίζει πυκνά κατά περιόδους πάνω από τα 650 με 700 μέτρα ενώ στα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα χιονίζει πάνω από τα 1100 με 1200 μέτρα.

Άνεμοι μέχρι 9 μποφόρ στα Επτάνησα – Έρχεται απαγορευτικό

Πρέπει επίσης να τονίσουμε το γεγονός ότι οι άνεμοι θα είναι πολύ ενισχυμένοι κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου τριημέρου από την Παρασκευή το βράδυ, το Σάββατο μέχρι και την Κυριακή τουλάχιστον βόρειοι και βορειοανατολικοί άνεμοι στα πελάγη έως και 7 με 8 τοπικά μέχρι και 9 μποφόρ σε περιοχές των Επτανήσων. Άρα λοιπόν κρίνω ότι στις περιοχές των Επτανήσων επειδή θα πνέει ένας βορειοανατολικός άνεμος έως και 9 μποφόρ ίσως έχουμε προβλήματα αρκετά στις θαλάσσιες συγκοινωνίες ίσως έχουμε και γενικό απαγορευτικό για τις περιοχές και από τις περιοχές των Επτανήσων.

Ο καιρός στην Αττική ανά ώρα – Χιόνια στην Πάρνηθα

Για την Αττική αναμένεται άστατος καιρός τόσο το Σάββατο 17 Νοέμβρη όσο και την Κυριακή. Το Σάββατο η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 12-13 βαθμούς Κελσίου τοπικά και θα βρέχει κατά διαστήματα μέσα στη μέρα ίσως έχουμε και κάποιες χιονοπτώσεις στην κορυφογραμμή της Πάρνηθας.

Στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια των πρώτων πρωινών ωρών μέχρι και πριν το μεσημέρι του Σαββάτου δηλαδή από πολύ νωρίς το πρωί μέχρι και τς 10.00 με 11.00 του Σαββάτου φαίνεται ότι ο καιρός θα είναι άστατος και θα βρέχει κατά διαστήματα έντονα στην περιοχή του κέντρου. Από τις 11.00-12.00 και στη συνέχεια μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες φαίνεται ότι θα υπάρξει μια μικρή βελτίωση του καιρού δηλαδή θα είναι τοπικές και πολύ εξασθενημένες αν εκδηλωθούν βροχοπτώσεις. Άρα ο μεγαλύτερος όγκος βροχόπτωσης στην περιοχή της Αττικής και ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας θα υπάρξει από από πολύ νωρίς το πρωί του Σαββάτου μέχρι τις 11.00 με 12.00 το μεσημέρι. Την Κυριακή στην Αθήνα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 μέχρι 15 βαθμούς Κελσίου. Οι βροχές θα είναι πιο έντονες και πιο γενικευμένες στον νόμο ίσως να έχουμε και τοπικές καταιγίδες.

Θεσσαλονίκη: Θα ανοίξουν οι ουρανοί

Σε ο,τι αφορά στην περιοχή της Θεσσαλονίκης το Σάββατο αναμένονται τοπικές βροχές και κατά βάση εξασθενημένες με τον υδράργυρο στους 6 βαθμούς νωρίς το πρωί και στους 10 αργά το μεσημέρι. Την Κυριακή θα διατηρηθεί άστατος ο καιρός και όπως θα συμβεί με την Αττική έτσι θα συμβεί και στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας. Την Κυριακή θα είναι περισσότερα τα νερά θα είναι πιο έντονες οι βροχοπτώσεις με τον υδράργυρο στους 7 βαθμούς το πρωί της Κυριακής και στους 10 με 11 αργά το μεσημέρι για την πόλη της Θεσσαλονίκης που θα δεχθεί αρκετά χιλιοστά νερού κατά τη διάρκεια της Κυριακής.

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις