Site icon NewsIT

15 εκατ. Ιταλοί δηλώνουν μηδενικές… καταθέσεις

19.12.2011 | 14:26
15 εκατ. Ιταλοί δηλώνουν μηδενικές… καταθέσεις

Ποιος είπε ότι η φοροδιαφυγή υπάρχει μόνο στην Ελλάδα. Και στην γειτονική Ιταλία η φοροδιαφυγή φτάνει στα 120 δισεκατομμύρια ευρώ!

Περίπου ένας στους τέσσερις ιταλούς εμφανίζεται χωρίς καμία οικονομική δραστηριότητα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.
 
Το 80% των ιταλών που απολαμβάνουν κοινωνικά προνόμια, όπως μειωμένα τιμολόγια ρεύματος, μειωμένα εισιτήρια στα ΜΜΜ, βοηθήματα για παιδικούς σταθμούς κ.α. εμφανίζεται με μηδενικές οικονομικές δραστηριότητες, χωρίς καταθέσεις ή οικονομικές υποχρεώσεις, ακόμη και αν πρόκειται για υπαλλήλους ή ελεύθερους επαγγελματίες . .
 
Πρόκειται για περίπου 15 εκατομμύρια ιταλούς που δηλώνουν το… απόλυτο μηδέν. Είναι αυτό δυνατόν; Αναρωτιούνται οι ιταλικές εφημερίδες. Προφανώς όχι, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία της Banca d’Italia, το 90% των οικογενειών στην Ιταλία έχουν τουλάχιστον έναν τρεχούμενο λογαριασμό.
 
Η πάταξη της φοροδιαφυγής που έχει εξελιχθεί σε καρκίνο για την ιταλική οικονομία και στερεί 120 δις ευρώ από το κράτος είναι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης Μόντι.
 
Μάλιστα ο υπουργός οικονομικής ανάπτυξης Κοράντο Πασέρα δήλωσε ότι πρόκειται για χρήματα που πραγματικά «έχουν κλαπεί και οφείλουμε να ανακτήσουμε».
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version