Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

240 χωριά εκκενώθηκαν στη Σ. Αραβία

Μία γυναίκα με τα παιδιά της σε στρατόπεδο προσφύγων στην Υεμένη ΦΩΤΟ REUTERS

Η UNICEF ανησυχεί καθώς αυξάνονται οι πρόσφυγες στα σύνορα με την Υεμένη εξαιτίας των συγκρούσεων.

Η Σαουδική Αραβία την περασμένη εβδομάδα πέρασε στην αντεπίθεση μετά την κατάληψη εδάφους της στα βόρεια σύνορα της με την Υεμένη από αντάρτες της Υεμενίτες αντάρτες.

Σύμβουλος της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας είπε χθες ότι ο στρατός προσπαθεί να δημιουργήσει μια ουδέτερη ζώνη 10 χιλιομέτρων εντός του εδάφους της Υεμένης προκειμένου να κρατήσει μακριά από τα σύνορα της τους σιίτες αντάρτες.

Οι αντάρτες κατέλαβαν τα εδάφη γιατί κατηγορούν τη Σαουδική Αραβία ότι επιτρέπει στο στρατό της Υεμένης να επιτίθεται στις θέσεις τους.

“Οι συγκρούσεις εξαπλώθηκαν τώρα μέσα στη Σαουδική Αραβία, προκαλώντας σύμφωνα με αναφορές την εκκένωση 240 χωριών και το κλείσιμο περισσότερων από 50 σχολείων” είπε η περιφερειακή διευθύντρια της UNICEF για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, Σίγκριντ Κάαγκ.

Η UNICEF έχει ανακοινώσει ότι ανησυχεί έντονα για τη κλιμάκωση της σύγκρουσης στη βόρεια Υεμένη, που έχει εκτοπίσει 175.000 ανθρώπους.

Σύμφωνα με τη UNICEF περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι διαμένουν τώρα στον καταυλισμό προσφύγων αλ Μάζρακ στην επαρχία Χατζάχ της Υεμένης, που διπλαστιάστηκαν τον περασμένο μήνα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε