Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Ίντρις Έλμπα: “Μιλήστε για την φτώχεια και το έγκλημα”!

Ίντρις Έλμπα: “Μιλήστε για την φτώχεια και το έγκλημα”!
YouTube (αρχείο)

Ο Ίντρις Έλμπα ανέβηκε στη σκηνή του SSE Arena στο Λονδίνο για να μοιραστεί τη σοφία του με 12.000 Βρετανούς μαθητές και καθηγητές στην εκδήλωση WE Day.

Μιλώντας στους μαθητές ο 47χρονος ηθοποιός αναφέρθηκε στη δική του εμπειρία μεγαλώνοντας στο Κάνινγκ Τάουν του Ανατολικού Λονδίνου και τους παρότρυνε να συνεργάζονται για να κάνουν τον κόσμο έναν καλύτερο τόπο.

«Ναι, υπήρξε έγκλημα. Ναι, υπήρξε φτώχεια. Ναι, υπήρχαν συμμορίες» είπε ο Ίντρις Έλμπα, σύμφωνα με τη Daily Mail.

«Μερικοί από τους ανθρώπους με τους οποίους μεγάλωσα, άνθρωποι που είδα στη γειτονιά, πήραν λάθος μονοπάτι, κατέληξαν να κάνουν λάθος πράγματα» συνέχισε.

«Ήμουν διαφορετικός. Ήμουν τυχερός, ίσως. Ήθελα διαφορετικά πράγματα. Ήμουν απλά ένα παιδί από γονείς μετανάστες από τη Σιέρρα Λεόνε, τη Δυτική Αφρική», εξήγησε.

«Και εργάστηκαν σκληρά γι’ αυτό που είχαν. Αυτός ο τρόπος ζωής μού έμαθε τη σημασία της ανεξαρτησίας και βασίζομαι στον εαυτό μου για τη δική μου επιτυχία» πρόσθεσε ο ηθοποιός.

«Όλοι είστε σε θέση να επηρεάσετε, οπότε μιλήστε ανοιχτά για το τι έχει σημασία – είτε αυτό είναι η καταπολέμηση των εγκλημάτων με μαχαίρια, της παγκόσμιας πείνας, η εύρεση στέγης, η εκπαίδευση, ο σεξισμός, η αντιμετώπιση του ρατσισμού» συνέστησε. «Όλοι πρέπει να είμαστε συνειδητοποιημένοι για τον κόσμο στον οποίο ζούμε, επειδή είναι δική μας ευθύνη να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα μαζί» τόνισε.

Η «WE Day» διοργανώνεται από την οργάνωση WE και ενθαρρύνει μαθητές σχολείων να αλλάξουν τον κόσμο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις