Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

37 εκατομμύρια Αμερικανοί πεινάνε

ΦΩΤΟ EYROKINISSI
ΦΩΤΟ EYROKINISSI

Οι περισσότεροι που πλήττονται είναι οι αφροαμερικανοί και οι ισπανόφωνοι.

Ο αριθμός των Αμερικανών που λαμβάνουν έκτακτη επισιτιστική βοήθεια από την μεγαλύτερη αμερικανική φιλανθρωπική οργάνωση ανακούφισης από την πείνα αυξήθηκε κατά 46% από το 2005 μέχρι το 2009, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε σήμερα. 

Η οργάνωση “Feeding America” δήλωσε ότι 37 εκατομμύρια άνθρωποι, μεταξύ αυτών 14 εκατομμύρια παιδιά, έχουν ανάγκη έκτακτης επισιτιστικής βοήθειας κάθε χρόνο, ποσοστό μεγαλύτερο από το 10% του αμερικανικού πληθυσμού. Το ποσοστό αυτό προκύπτει από 61.000 συνεντεύξεις και 37.000 έρευνες που έγιναν σε τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις. 

Το αντίστοιχο ποσοστό το 2005, οπότε και η “Feeding America” δημοσίευσε την τελευταία της έρευνα, ήταν 25,3 εκατομμύρια. “Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας είναι το λιγότερο τραγικά”, δήλωσε η Βίκι Εσκάρα της “Feeding America”. “Πρέπει, εδώ στη χώρα της αφθονίας, να βρούμε έναν τρόπο να ταΐσουμε τον κόσμο”, πρόσθεσε. 

Η Εσκάρα είναι ιδιαίτερα ανήσυχη για τις επιπτώσεις της πείνας στα παιδιά. Επηρεάζει όχι μόνο την υγεία τους, αλλά και την ικανότητά τους να επιτύχουν στο σχολείο, όπως δήλωσε. Παρόλο που η αμερικανική οικονομία έχει ανακάμψει από το δεύτερο μισό του 2009 και μετά έπειτα από περίπου δύο χρόνια ύφεσης, το ποσοστό ανεργίας παραμένει σταθερά πάνω από το 10%. Η “Feeding America” δήλωσε τον προηγούμενο Σεπτέμβριο ότι η ανεργία έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην αύξηση της ζήτησης επισιτιστικής βοήθειας.

Σύμφωνα με την έρευνα οι Αφροαμερικανοί και οι ισπανόφωνοι έχουν επηρεαστεί περισσότερο από την πείνα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε