Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Brexit: Άρχισαν τα “όργανα” – Ξεκίνησε τις διαδικασίες η Ε.Ε κατά της Βρετανίας

Brexit

Μετά από μήνες άκαρπων διαπραγματεύσεων και όχι και τόσο…αρεστές ενέργειες από την Βρετανική κυβέρνηση,  η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση κινεί διαδικασία επί παραβάσει κατά της Βρετανίας.

Ο λόγος είναι το νομοσχέδιο το οποίο αναιρεί ρυθμίσεις της συμφωνίας για το Brexit.

click4more: Καμία παράταση για τα αυθαίρετα – Δηλώθηκαν 200.000 κτίσματα το Σεπτέμβριο

«Σήμερα το πρωί, η Κομισιόν αποφάσισε να αποστείλει επιστολή προειδοποίησης προς την βρετανική κυβέρνηση. Πρόκειται για το πρώτο στάδιο της διαδικασίας επί παραβάσει», ανακοίνωσε η πρόεδρος της Επιτροπής.

Οι Βρυξέλλες είχαν δώσει προθεσμία μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου στην βρετανική κυβέρνηση για να αποσύρει το νομοσχέδιο.

Αντιδρούν οι Βρετανοί

Κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Λονδίνο  δήλωσε πως η Βρετανία έχει με σαφήνεια εκθέσει τους λόγους για την μεταβολή των ρυθμίσεων της συμφωνίας του Brexit ως προς το ευαίσθητο θέμα των ιρλανδικών συνόρων μέσω του Internal Market Bill (νομοσχέδιο για την εσωτερική αγορά).

«Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα νομικό δίκτυ προστασίας της ακεραιότητας της εσωτερικής αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου, να διασφαλίσουμε ότι οι υπουργοί θα εξακολουθήσουν να έχουν την δυνατότητα να τηρούν τις υποχρεώσεις τους προς την Βόρεια Ιρλανδία για την προστασία των κεκτημένων της ειρηνευτικής διαδικασίας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις