Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

G20: Δεν αποκλείεται συνάντηση Τζο Μπάιντεν και Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ινδονησία

Μπάιντεν - Πούτιν
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Δεν αποκλείεται να συναντηθούν ο Τζο Μπάιντεν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G20, τον Νοέμβριο, στο Μπαλί της Ινδονησίας, όπως δήλωσε σήμερα (6.10.2022) ο πρόεδρος των ΗΠΑ για τον Ρώσο ομόλογό του.

«Μένει να το δούμε», είπε στους δημοσιογράφους ο Τζο Μπάιντεν όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να συζητήσει απευθείας με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου.

Αν επιβεβαιωθεί ότι ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου, Βλαντίμιρ Πούτιν, θα είναι παρών στη σύνοδο κορυφής στο Μπαλί, οι ΗΠΑ θεωρούν ότι θα πρέπει να συμμετάσχει επίσης ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, παρότι η χώρα του δεν είναι μέλος της G20.

Πιο «σίγουρη» η συνάντηση με Σι Τζινπίνγκ

Ο Τζο Μπάιντεν τόνισε εξάλλου πως «σίγουρα» θα έχει συνάντηση με τον Σι Τζινπίνγκ, αν τελικά ο πρόεδρος της Κίνας ταξιδέψει στο Μπαλί για τη σύνοδο.

Μέχρι στιγμής, δεν είναι σίγουρο ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Σι Τζινπίνγκ θα παραστούν στη σύνοδο κορυφής της G20 τον Νοέμβριο. Η εισβολή στην Ουκρανία έχει απομονώσει τη Ρωσία στη διεθνή σκηνή, ενώ ο πρόεδρος της Κίνας έχει περιορίσει τα ταξίδια του στο εξωτερικό λόγω της πανδημίας Covid-19.

Τον Αύγουστο, ο πρόεδρος της Ινδονησίας, Τζόκο Ουιντόντο, είχε δηλώσει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg ότι οι ομόλογοί του της Ρωσίας και της Κίνας θα παραστούν στη σύνοδο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις