Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

ISIS: Πολύωρο γύρισμα και 200.000 δολάρια για το βίντεο φρίκης με τους μαζικούς αποκεφαλισμούς

ISIS: Πολύωρο γύρισμα και 200.000 δολάρια για το βίντεο φρίκης με τους μαζικούς αποκεφαλισμούς

Νέα στοιχεία προέκυψαν από την εγκληματολογική ανάλυση του βίντεο με μαζικούς αποκεφαλισμούς 22 στρατιωτών από μαχητές του ISIS.

Εξετάζοντας το 16λεπτο βίντεο με τίτλο “Though the Unbelievers Despise It”, Αμερικανκοί και Βρετανοί ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως έχει γυριστεί στην πόλη Dabiq στη βορειοδυτική Συρία.

Έχουν μάλιστα εντοπίσει την ακριβή έκταση της ερήμου όπου έλαβαν χώρα οι άγριες δολοφονίες.

Από τα αποτελέσματα κοινής έρευνας των TRAC και Quilliam, για τα γεγονότα που οδηγούν στον μαζικό αποκεφαλισμό χρειάστηκαν γυρίσματα διάρκειας από 1 έως 6 ώρες.

Η ανάλυση των σκηνών και της κατεύθυνσης του φωτός δείχνει πως οι σκηνές που φαίνεται να έχουν γυριστεί χωρίς παύση είναι στην πραγματικότητα “σπασμένες” σκηνές.

Αυτό είναι πιθανό να συνέβη προκειμένου να ξαναγυρίσουν κάποιες σκηνές επειδή κάποιος μαχητής έκανε λάθος στις κινήσεις που βιντεοσκοπήθηκαν πριν από τις μαζικές δολοφονίες.

Οι ειδικοί εκτιμούν πως η παραγωγή του 16λεπτου βίντεο θα κόστισε περίπου 200.000 δολάρια, δεδομένης της πολυπλοκότητας του εξοπλισμού επεξεργασίας που απαιτείται και της ποιότητας των πολλαπλών HD καμερών.

Εντοπίζουν μάλιστα βασικά λάθη από την ανάλυση καρέ – καρέ, με ορισμένα πλάνα να δείχνουν μαχητές του ISIS να στέκονται και να μιλάνε πριν προφανώς κληθούν να λάβουν μέρος στο γύρισμα.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε