Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ο Ομράν απ’ τη Συρία “λύγισε” παρουσιάστρια του CNN [vid]

Ο Ομράν απ’ τη Συρία “λύγισε” παρουσιάστρια του CNN [vid]

Το απλανές βλέμμα του. Το σοκ απ’ ό,τι είχε ζήσει. Τα αίματα και η σκόνη στο πρόσωπό του μετά τον βομβαρδισμό του σπιτιού του. Η παρουσιάστρια του CNN Kate Bolduan προσπάθησε να μεταδώσει την είδηση που συγκλόνισε τον κόσμο. Αλλά η φωνή της “έσπασε” πολλές φορές.

«Αυτός είναι ο Ομράν» είναι η πρώτη φράση της παρουσιάστριας του CNN αλλά για μερικά δευτερόλεπτα, δεν μπορεί να συνεχίσει. «Καθαρίζει» το λαιμό της. Η φωνή της «σπάει». Παίρνει ανάσα. Πρέπει να συνεχίσει. Και το κάνει. «Ζούσε με τη μαμά, τον μπαμπά, τον αδερφό του και την αδερφή του σε ένα σπίτι στο Χαλέπι της Συρίας», λέει. Αλλά της είναι αδύνατο να συγκρατήσει τα συναισθήματά της. Και αποτυπώνονται στη φωνή της.

Περιγράφει την ιστορία πίσω από τη συγκλονιστική φωτογραφία που κάνει το γύρο του κόσμου: τη φωτογραφία του 5χρονου αγοριού δευτερόλεπτα αφού διασώστες τον έβγαλαν από τα συντρίμμια του σπιτιού του και τον μετέφεραν σε ασθενοφόρο. Τον έβαλαν να καθίσει σε μια πορτοκαλί καρέκλα. Ο μικρός, που φορά ένα κοντομάνικο μπλουζάκι και σορτσάκι, έχει αίματα στο κεφαλάκι του. Με το χεράκι του, σκουπίζει το πρόσωπό του. Παρατηρεί το αίμα. Σκουπίζεται στην καρέκλα. Το βλέμμα του καρφωμένο στο κενό. Ίσως δεν έχει καταλάβει τι ζει. Ίσως όμως και να έχει αλλά περιμένει να δει τους δικούς του.

Σε video από τη διάσωση που έδωσαν στη δημοσιότητα ακτιβιστές, μέσα στο ίδιο ασθενοφόρο εμφανίζονται άλλα δυο παιδάκια, ένα κοριτσάκι κι ένα αγοράκι. Πιθανότητα είναι τα αδέρφια του. Σαν από θαύμα, από τον βομβαρδισμό επέζησαν και οι γονείς του αγοριού.

«Αυτό που με συγκλονίζει είναι πως εμείς δακρύζουμε αλλά εκείνος όχι. Δεν έκλαψε ούτε μια φορά. Είναι σε απόλυτο σοκ. Είναι αποσβολωμένος. Τη μια στιγμή είναι στο σπίτι του και την επόμενη χαμένος στο χάος του πολέμου», συνεχίζει με δάκρυα στα μάτια η Kate Bolduan και καταλήγει με μια συγκλονιστική φράση: «Αυτός είναι ο Όμραν. Είναι ζωντανός. Θέλαμε να το ξέρετε».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε