Την αντίθεσή της στην ενδεχόμενη επίσκεψη ευρωβουλευτών της Χρυσής Αυγής στην Αυστραλία, εκφράζει η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνη, με ανακοίνωσή της.
«Οι πολιτικές και οι δραστηριότητες της οργάνωσης αυτής, η ηγεσία και ανώτερα στελέχη της οποίας έχουν προφυλακιστεί για εγκληματικές ενέργειες στην Ελλάδα, δεν έχουν υποστήριξη ούτε απήχηση στην ομογένεια της Μελβούρνης. Ως εκ τούτου, οι επισκέψεις στελεχών της στην Αυστραλία δεν είναι επιθυμητές» τονίζεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.
«Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης αντιτίθεται σταθερά στις διακρίσεις με κριτήριο τη φυλή ή τη θρησκεία, ως εκ τούτου και η αντίθεσή της προς τις αλλαγές που πρότεινε ο υπουργός Τζορτζ Μπράντης στο νόμο περί φυλετικών διακρίσεων. Η θέση της Κοινότητας για τα θέματα αυτά ισχύει εξίσου και για τη Χρυσή Αυγή» υπογραμμίζεται.
«Η επίσκεψη από ένα αντι-μεταναστευτικό κόμμα είναι ασυμβίβαστη με την πλουραλιστική και πολυπολιτισμική κοινωνία μέσα στην οποία ζούμε» δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινότητας Βασίλης Παπαστεργιάδης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεν θέλουν τους ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής στην Αυστραλία – Αίτημα να απαγορευτεί η είσοδός τους
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σχεδόν 34.000 Έλληνες μετανάστευσαν στην Αυστραλία μέσα σε 1 χρόνο
Μακάβρια γκάφα! Έστειλαν 200 ειδοποιητήρια θανάτου σε… λάθος οικογένειες