Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Qatar gate: Διαψεύδουν από την Κομισιόν ότι ελέγχεται ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Qatar gate: Διαψεύδουν από την Κομισιόν ότι ελέγχεται ο Μαργαρίτης Σχοινάς
Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λίγες ώρες μετά τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο Μαργαρίτης Σχοινάς ελέγχεται για το “Qatar gate”, με αφορμή δημοσίευμα του “Politico”, ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Αντιπροέδρου της Κομισιόν, Βαγγέλης Δεμίρης, έσπευσε να τα διαψεύσει. 

Όπως έγραψε σε αναρτήσεις του στο Twitter: “Ψευδείς, ανυπόστατοι και παραπλανητικοί οι ισχυρισμοί για δήθεν “διερεύνηση” του Μαργαρίτη Σχοινά. Χαμένοι στη μετάφραση…”, προσθέτοντας ότι “Φίλοι κ φίλες συντάκτες, το @POLITICOEurope ουδέποτε έγραψε αυτό που μετέφρασαν ορισμένοι για τον @MargSchinas. Ούτε έρευνα υφίσταται, ούτε το “αποκάλυψε” τάχα κάποιος”.

«Η Πρόεδρος στηρίζει όλο το Σώμα των Επιτρόπων», τόνισε ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ερίκ Μαμέρ. Ειδικότερα, επισήμανε ότι αναφορικά με τις δηλώσεις του Μαργαρίτη Σχοινά σχετικά με τα εργασιακά δικαιώματα στο Κατάρ, «οι θέσεις που έχει λάβει είναι σύμφωνες με αυτές της Επιτροπής. Δεν υπάρχουν αποκλίσεις ούτε διαφορές». Σχετικά με το ότι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεν σχολίασε το ζήτημα της εμπιστοσύνης της στον Μαργαρίτη Σχοινά, ο Ερίκ Μαμέρ υπογραμμίζει ότι «η Πρόεδρος στηρίζει όλο το Σώμα των Επιτρόπων. Δεν χρειάζεται να το αναφέρει συγκεκριμένα τώρα σε σχέση με κάποιο συγκεκριμένο μέλος του Σώματος, καθώς δεν υπάρχουν νέες εξελίξεις που να αφορούν το Κολλέγιο».

Επιπλέον, πηγές της Κομισιόν μιλώντας στο AlphaNewsLive ανέφεραν ότι οι πληροφορίες που διακινούνται τις τελευταίες ώρες είναι απολύτως ψευδείς. “Διαψεύδουμε επίσημα ότι υπάρχει οποιαδήποτε έρευνα εναντίον του Αντιπροέδρου Μαργαρίτη Σχοινά“, ανέφερε πηγή της Κομισιόν.

Επιπλέον, όπως επισημάνθηκε, οι πληροφορίες που αναφέρονται σε δημοσίευμα του Politico προέρχονται από αναφορές ευρωβουλευτών και δεν είναι αποτέλεσμα έρευνας των βελγικών αρχών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις