Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Σοκ! Ο πρωταγωνιστής του Εξπρές του Μεσονυχτίου θα υψώσει την τουρκική σημαία στην Wall Street!

Πηγή φωτό - facebook / Billy Hayes
Πηγή φωτό - facebook / Billy Hayes

Συνελήφθη, φυλακίστηκε, βασανίστηκε και απέδρασε από τις φυλακές της Τουρκίας, με την ζωή του να γίνεται βιβλίο, αλλά και ταινία. Ο αληθινός ήρωας του Εξπρές του Μεσονυχτίου, Μπίλι Χέιζ, φέρεται αποφασισμένος να… βελτιώσει την εικόνα της Τουρκίας, υψώνοντας την σημαία της, ανήμερα της ημέρας Ανεξαρτησίας της.

Ο Μπίλι Χέιζ, ο αληθινός πρωταγωνιστής της ιστορίας του Εξπρές του Μεσονυχτίου, ανακοίνωσε πως θα υψώσει την σημαία με την ημισέλινο στην Wall Street στις 29 Οκτωβρίου, ημέρα Ανεξαρτησίας της γείτονος χώρας.

“Δεν μπορείς να δεις έναν καλό Τούρκο στην ταινία. Κατά την άποψή μου, αυτό ήταν μεγάλο πρόβλημα. Όποιος είδε την ταινία και δεν θέλει να επισκεφθεί την Τουρκία, θα αλλάξει γνώμη όταν με δει να υψώνω την σημαία. Τουλάχιστον αυτό ελπίζω”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπίλι Χέιζ.

Για όσους δεν έχουν δει την ταινία (που πρέπει να δείτε)

Ο Μπίλι Χέιζ συνελήφθη σε ηλικία 23 ετών, το 1970, όταν προσπάθησε να περάσει ποσότητα ναρκωτικών στην Τουρκία. Μετά από πολλές περιπέτειες, η ποινή του μετατρέπεται σε ισόβια κάθειρξη και τότε παίρνει την απόφαση να αποδράσει.

Σε μία ιστορία που περιλαμβάνει δωροδοκίες φυλάκων, δολοφονίες και μεταφορές σε διάφορες φυλακές, ο Χέιζ καταφέρνει τελικά να αποδράσει μετά… κόπων και βασάνω, για να καταλήξει σε ελληνικό έδαφος, από όπου και απελάθηκε, για να βρεθεί ξανά στην Αμερική.

Η ιστορία του αποτυπώθηκε από τον ίδιο, σε μία αυτοβιογραφία που σημείωσε μεγάλη επιτυχία, ενώ η περιπέτειά του μεταφέρθηκε και στη “μεγάλη οθόνη”, σε σκηνοθεσία Άλαν Πάρκερ και σενάριο Όλιβερ Στόουν, ενώ τον Μπίλι Χέιζ υποδύθηκε Μπραντ Ντέιβις.

Πηγή: hurriyetdailynews.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε