Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Τα σκοτεινά μυστικά του Robert De Niro

Τα σκοτεινά μυστικά του Robert De Niro

Μπορεί να προσπαθεί να κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας την προσωπική του ζωή, αλλά ένα νέο βιβλίο έρχεται να αποκαλύψει τη σκοτεινή πλευρά του Robert De Niro.

Ενώ παραμένει αινιγματική φιγούρα ακόμα και για συμπρωταγωνιστές του, το βιβλίο αποδίδει την έμμονη μυστικοπάθειά του σε άλλους παράγοντες και όχι στη φυσική συστολή του διάσημου ηθοποιού του Χόλιγουντ.

Στο απόγειο της καριέρας του, ο Rober De Niro ξεπέρασε τα όρια με τα ναρκωτικά, ενώ στιγματίστηκε η ζωή του από το τραγικό τέλος του φίλου και κωμικού John Belushi.

Τελειομανής στη δουλειά του, ο Robert De Niro έμαθε ακόμα και μια διάλεκτο της Σικελίας για να υποδυθεί τον Vito Corleone για τον Νονό 2 και έκανε μαθήματα πυγμαχίας για τον ρόλο του ως Jake LaMotta στο Raging Bull.

Ο Shawn Levy στο βιβλίο του In De Niro: A Life αποκαλύπτει νέα στοιχεία για την προσωπική ζωή του ηθοποιού και τις σχέσεις του με τις γυναίκες.

Ο πρώτος του γάμος με την ηθοποιό Diahnne Abbott τελείωσε το 1979, με τον Robert De Niro να κατηγορεί για αυτό την πίεση λόγω δημοσιότητας.

Μετά όμως από το διαζύγιο, όπως σημειώνει ο Shawn Levy, ο διάσημος ηθοποιός επιδίωξε μια εργένικη ζωή και ελεύθερες σχέσεις.

Άρχισε να απεχθάνεται τη δημοσιότητα κυρίως επειδή ακολουθούσε έναν τρόπο ζωής που δεν ήταν πρόθυμος να αποκαλυφθεί.

Βυθίστηκε στον κόσμο των ναρκωτικών, με την κοινή αγάπη για τη λευκή σκόνη να δημιουργεί μία μοναδική φιλία με τον κωμικό John Belushi.

Ένα βράδυ τον Φεβρουάριο του 1982 οι δύο ηθοποιοί που διέμεναν στο ξενοδοχείο Chateau Marmont στο Λος Άντζελες, ο John Belushi έκανε απίστευτη κατάχρηση ναρκωτικών με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατό του.

O Robert De Niro είχε περάσει από το δωμάτιό του νωρίτερα, έκανε χρήση κοκαΐνης και έφυγε. Όταν έμαθε για τον θάνατό του από υπερβολική δόση ναρκωτικών την επόμενη μέρα, ο διάσημος ηθοποιός δάκρυσε.

Επρόκειτο να παίξει ένα αστέρι της ροκ στην επόμενη ταινία του και είχε αποφασίσει να μιμηθεί την τεχνική του Robert De Niro με το να βυθιστεί στον ρόλο.

Εκείνη την εποχή και η ερωτική ζωή του Robert De Niro ήταν έντονη. Μετά τον χωρισμό του έκανε σχέση με την Bette Midler και πολλές άλλες γυναίκες.

Η σχέση που τον στοιχειώνει είναι αυτή με την τραγουδίστρια Helena Springs που την είχε ακολουθήσει με το αυτοκίνητό του για να την καλέσει σε δείπνο.

Ήθελε οι σχέσεις του να μην έχουν όρια και φραγμούς, ώστε να μπορεί παράλληλα να βλέπει και άλλες γυναίκες.

Έτσι ο δεσμός του με την Helena Springs συνεχίστηκε για πολλά χρόνια. Εκείνη μάλιστα είχε μείνει έγκυος και έριξε το παιδί χωρίς να τον ενημερώσει το 1981.

Όταν έμεινε και πάλι έγκυος και ήθελε να κρατήσει το παιδί, ο Robert De Niro επιχείρησε με μια σειρά από εκφοβισμούς να την πείσει να το ρίξει.

Αφού τελικά έφερε στον κόσμο την κόρη της Nina, ο Robert De Niro της έδωσε 50.000 δολάρια αλλά αρνήθηκε να προχωρήσει σε εξέταση DNA, φοβούμενος πως θα το χρησιμοποιήσει για να του αποσπάσει χρήματα.

Δέκα χρόνια αργότερα, η τραγουδίστρια τον μήνυσε επειδή δεν την υποστήριξε με την ανατροφή του παιδιού και τελικά αποδείχτηκε πως δεν ήταν εκείνος ο πατέρας.

Στο βιβλίο αποκαλύπτεται η βίαιη συμπεριφορά του απέναντι στις γυναίκες, με τον σκηνοθέτη Peter Bogdanovich και φίλο της Cybill Shepherd να ισχυρίζεται πως της είχε κάνει τη ζωή κόλαση αφού τον απέρριψε.

Ακολουθούσε γυναίκες που τον ενδιέφεραν με το αυτοκίνητό του, τις πλησίαζε σε δημόσιες εκδηλώσεις, ενώ αν έβλεπε κάποια που του άρεσε έβαζε ακόμα και τρίτους να επικοινωνήσουν μαζί τους.

Στη δεκαετία του ’90 άρχισε να βγαίνει και με τη Naomi Campbell μετά τον χωρισμό της με τον μποξέρ Mike Tyson, ενώ ερωτοτροπούσε και με την τραγουδίστρια Whitney Houston, το μοντέλο Veronica Webb και την Uma Thurman.

Η Toukie Smith, μοντέλο της Νέας Υόρκης, κράτησε περισσότερο το ενδιαφέρον του ηθοποιού και απέκτησαν δύο γιους το 1995 χωρίς όμως ποτέ να παντρευτούν.

Μετά όμως την καρδιά του κέρδισε η Grace Hightower, μοντέλο και πρώην αεροσυνοδός με την οποία παντρεύτηκαν το 1997.

Το όνομα του διάσημου ηθοποιού ενεπλάκη και σε ένα high-class κύκλωμα πορνείας το 1998, με τις αρχές να τον ανακρίνουν μετά την αποκάλυψη Αγγλίδας πορνοστάρ πως είχαν δεσμό.

Δεν το αρνήθηκε αλλά επέμεινε πως ποτέ δεν πλήρωσε για να είναι μαζί της, κάτι που αποδέχτηκαν οι εισαγγελείς.

Αν και παραμένει παντρεμένος με την Grace Hightower, η σχέση τους έχει περάσει από 40 κύματα.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε