Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

Βίαιες συγκρούσεις σε ορυχείο της Amplats με 13 τραυματίες

Βίαιες συγκρούσεις σε ορυχείο της Amplats με 13 τραυματίες

Συνδικαλιστικές παρατάξεις συγκρούστηκαν σε ορυχείο λευκόχρυσου στη Νότια Αφρική, με αποτελέσμα να τραυματιστούν 13 μεταλλωρύχοι από σφαίρες καλυμμένες με ελαστικό που έρριξαν φύλακες ή από μαχαίρια.

Το ορυχείο, που εκμεταλλεύεται η εταιρεία Anglo American Platinum (Amplats), βρίσκεται στο Ρούστενμπουργκ, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Μια διένεξη έφερε αντιμέτωπους τέσσερις μόνιμους αντιπροσώπους του Εθνικού Συνδικάτου Μεταλλωρύχων (NUM) και ακτιβιστές του αντίπαλου συνδικάτου Amcu, οι οποίοι είχαν καταλάβει τα γραφεία τους.

Οι άνδρες της NUM πήγαν να διαμαρτυρηθούν στην διεύθυνση και βρέθηκαν στο τέλος περικυκλωμένοι από ένα εχθρικό πλήθος περίπου χιλίων ατόμων, διηγήθηκε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Θουλάνι Νγκουμπάνε. Για να τους προστατεύσει, “η ασφάλεια του ορυχείου επενέβη και έριξε σφαίρες καλυμμένες με ελαστικό και συνολικά 13 εργαζόμενοι στο ορυχείο, μεταξύ των οποίων τέσσερις φύλακες” τραυματίστηκαν, πρόσθεσε ο ίδιος.

“Ορισμένοι τραυματίστηκαν από μαχαίρια και διάφορα αντικείμενα, ενώ άλλοι χτυπήθηκαν από σφαίρες καλυμμένες με ελαστικό που έρριξαν οι φύλακες”, σημείωσε, προσθέτοντας ότι “μέχρι αυτήν την στιγμή δεν έχει αναφερθεί κανένας θάνατος”. Σε ανακοίνωσή της, η Amplats, η εταιρεία που είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός λευκόχρυσου στον κόσμο, κάνει μια παρόμοια περιγραφή των σημερινών γεγονότων με τη μόνη διαφορά ότι αναφέρεται σε 12 τραυματίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Με λαστιχένιες σφαίρες έδιωξαν εργάτες από χρυσωρυχείο

20 τραυματίες σε σύγκρουση τρένων

 

Ν. Αφρική: Σοκάρει ο απολογισμός των νεκρών σε απεργίες από το 1999

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε