Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Βίντεο ντοκουμέντο από τον πανικό στο Τορίνο! 600 τραυματίες! [vids, pics]

Βίντεο ντοκουμέντο από τον πανικό στο Τορίνο! 600 τραυματίες! [vids, pics]

Συνολικά 600 (!) άνθρωποι τραυματίστηκαν στην κεντρική πλατεία Σαν Κάρλο του Τορίνου, όπου παρακολουθούσαν τον τελικό του Champions League, Γιουβέντους-Ρεάλ Μαδρίτης, σε γιγαντοοθόνη. Η “έκρηξη” που σκόρπισε τον τρόμο…

Η βασική αιτία, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι ο πανικός που επικράτησε όταν υποχώρησε κιγκλίδωμα στο κέντρο της πλατείας πιθανόν επειδή σχεδόν ταυτόχρονα ακούστηκε η έκρηξη μιας κροτίδας.

Πολλοί φίλαθλοι φοβήθηκαν ότι θα μπορούσε να βρίσκεται σε εξέλιξη τρομοκρατική επίθεση. Επιβεβαιώνεται η είδηση ότι ένα παιδί τριών ετών και μια κοπέλα είναι σε σοβαρή κατάσταση, με τραύματα στον θώρακα και στο κρανίο.

Οι καραμπινιέροι απέκλεισαν την πλατεία, ενώ συνελήφθηκαν και κάποιοι «πλιατσικολόγοι», οι οποίοι προσπαθούσαν να κλέψουν αντικείμενα που είχαν αφήσει στο έδαφος πολλοί από τους ανθρώπους που απομακρύνθηκαν τρέχοντας από την περιοχή.

Ένας αναγνώστης του newsit.gr, ο Άγγελος Νίκας, απέστειλε βίντεο και φωτογραφίες, με το εξής μήνυμα: “Ειμαι Έλληνας γιατρός του εξωτερικού που βρέθηκε στο Τορίνο… Μια ομάδα Ελλήνων αλλά και ξένων γιατρών έσπευσε αμέσως να βοηθήσει τους τραυματίες που ήταν δεκάδες… Εμείς ακούσαμε κάποια έκρηξη αλλά δεν καταλάβαμε τελικά τι ακριβώς ήταν.. Οι πιο πολλοί ποδοπατήθηκαν στον πανικό.
Ευτυχώς βρέθηκαν πολλοί εθελοντές και κατάφεραν σε μικρό σχετικά χρόνο να περιθάλψουν τους τραυματίες
“.

Δείτε τις εικόνες

Στα social media υπάρχουν και πολλά βίντεο που δείχνουν τη στιγμή του πανικού, όταν μια λαοθάλασσα οπαδών της Γιουβέντους υποχωρεί, με ανθρώπους να πατούν ο ένας πάνω στον άλλο…

Δείτε τα

 

 

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε