Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Αίγυπτος: Ένας νεκρός από συμπλοκές πολιτών – αστυνομίας

ΦΩΤΟ REUTERS
Συγκρούσεις ξέσπασαν το βράδυ στο Κάιρο μεταξύ πολιτών και αστυνομίας.

 

Εκατοντάδες πολίτες που διαδήλωναν εναντίον επιχείρησης για την κατεδάφιση αυθαιρέτων στο Κάιρο συγκρούστηκαν με την αστυνομία. Από τις συγκρούσεις έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος ενώ δεκάδες διαδηλωτές και τουλάχιστον 17 αστυνομικοί τραυματίστηκαν.
Οι ταραχές ξέσπασαν στη συνοικία Νασρ της Αιγυπτιακής πρωτεύουσας.
Σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, δύο από τους 17 αστυνομικούς που τραυματίστηκαν είναι υψηλόβαθμοι. Ένας αστυνομικός βρίσκεται σε κώμα. Ένας ακόμα υπέστη τραυματισμό στην σπονδυλική στήλη.
 
Διαδηλωτές απέκλεισαν δρόμους που οδηγούν σε αυθαίρετα κτίρια στη Νασρ, τα οποία, με κυβερνητική πρωτοβουλία που αναλήφθηκε την περασμένη εβδομάδα, σχεδιαζόταν να κατεδαφιστούν.
 
Οι ταραχές ξέσπασαν όταν αστυνομικοί επιχείρησαν να απομακρύνουν τους διαδηλωτές -ορισμένοι από τους οποίους αγόρασαν διαμερίσματα στα αυθαίρετα- και αυτοί απάντησαν πετώντας πέτρες και άλλα αντικείμενα. Οι δυνάμεις ασφαλείας αντέδρασαν χτυπώντας διαδηλωτές με κλομπ, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.
 
Ένας 60χρονος άνδρας, που αντιμετώπιζε καρδιακά προβλήματα, πέθανε μετά τον ξυλοδαρμό του. Δυο περιπολικά της αστυνομίας και αρκετά ακόμα οχήματα καταστράφηκαν.
 
Η αυτοδιοίκηση του Καΐρου ανέφερε σε ανακοινωθέν της ότι τα κτίρια που επρόκειτο να κατεδαφιστούν είχαν κτισεί χωρίς άδεια σε κρατικές εκτάσεις και δεν κατοικούνταν.
Στελέχη της αυτοδιοίκησης αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε τοπικό αστυνομικό τμήμα, το οποίο δέχθηκε επίθεση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε