Site icon NewsIT

Αιματηρές ταραχές στην Υεμένη

10.01.2010 | 15:34
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με απεργούς στην νότια Υεμένη. Ο πρόεδρος της χώρας κάλεσε την Αλ Κάιντα να παραδώσει τα όπλα.

Σοβαρές συγκρούσεις της αστυνομίας με διαδηλωτές σημειώθηκαν την Κυριακή στην Υεμένη. Αξιωματικός της αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν.
 
Ωστόσο, οι αναφορές για την αιτία που ξέσπασαν οι ταραχές είναι εκ διαμέτρου αντίθετες. Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι οι συγκρούσεις ξεκίνησαν όταν η αστυνομία προσπάθησε να βάλει τους εμπόρους να ανοίξουν τα καταστήματα τους με το ζόρι. Αντίθετα άλλοι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ορισμένοι από το πλήθος των απεργών άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών δυνάμεων.  

Οι απεργοί στα νότια της Υεμένης διαμαρτύρονται για την κυβερνητική πολιτική και την καταπίεση που υφίστανται.

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Υεμένης Αλί Αμπντάλα Σάλεχ είπε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να καθίσει στο τραπέζει του διαλόγου με την Αλ Κάιντα, με την προϋπόθεση ότι οι αντάρτες θα καταθέσουν τα όπλα τους.

“Αν καταθέσουν τα όπλα και αποκηρύξουν τη βία και την τρομοκρατία είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε μαζί τους” ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της χώρας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version