Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ακολουθήστε τις ηθικές αρχές του Βουδισμού και πείτε«αντίο» στην κατάθλιψη

Ακολουθήστε τις ηθικές αρχές του Βουδισμού και πείτε«αντίο» στην κατάθλιψη
ΑΠΕ - ΜΠΕ

«Ένα ανάχωμα απέναντι στην κατάθλιψη» φαίνεται πως παρέχει η τήρηση των ηθικών αρχών του βουδισμού σύμφωνα με νέα έρευνα. Είναι άλλη μια μελέτη που δείχνει γενικότερα, ότι η θρησκεία μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις στην ψυχική μας υγεία.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Τσιανγκ Μάι, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ταϊλάνδης και σημαντικού βουδιστικού κέντρου, οι οποίοι, με επικεφαλής τον Nahathai Wongpakaran, έκαναν τη σχετική δημοσίευση, μελέτησαν δειγματοληπτικά 644 ενήλικες με μέση ηλικία 28 ετών, οι οποίοι αξιολογήθηκαν τόσο για την ψυχική υγεία τους (στρες, νευρώσεις, κατάθλιψη), όσο και για το κατά πόσο τηρούσαν τις πέντε βασικές ηθικές αρχές του Βουδισμού.

Οι βασικές αυτές αρχές είναι: Η αποφυγή φόνου, κλοπής, σεξουαλικής παρεκτροπής, ψέματος και χρήσης αλκοόλ ή άλλων ουσιών.

Η έρευνα βρήκε ότι όσο πιο πιστή ήταν η τήρηση των ανωτέρων ηθικών αρχών στους βουδιστές, τόσο μικρότερη ήταν η επίπτωση του στρες και η πιθανότητα εμφάνισης κατάθλιψης.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, «η πρακτική των πέντε ηθικών κανόνων κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν ασφαλείς και παρέχει στους αγχώδεις ανθρώπους ένα ανάχωμα απέναντι στην κατάθλιψη».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις