Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Αμείωτη η ένταση στην Καλαβρία

Οδοφράγματα έστησαν οι κάτοικοι του Ροζάρνο. ΦΩΤΟ REUTERS
Οδοφράγματα έστησαν οι κάτοικοι του Ροζάρνο. ΦΩΤΟ REUTERS

Νέα επίθεση σε μετανάστη με πετροβολισμό στην πόλη Τζόγια Τάουρο. Στην κωμόπολη Ροζάρνο την περασμένη Πέμπτη, τρεις Ιταλοί που επέβαιναν σε αυτοκίνητο πυροβόλησαν αλλοδαπό εργάτη.

Ακολούθησε πραγματική εξέγερση των μεταναστών που εργάζονται στις γεωργικές εκτάσεις της περιοχής, οι οποίοι έκαψαν αυτοκίνητα, απείλησαν με ξύλινα δοκάρια πολλούς επιβάτες, κατέστρεψαν προσόψεις σπιτιών. Οι ντόπιοι, από την πλευρά τους, κατέλαβαν το δημαρχείο και έστησαν μπλόκα, ζητώντας να απομακρυνθούν οι μετανάστες. Η αστυνομία παρενέβη για να προσπαθήσει να ελέγξει την κατάσταση, αλλά οι τραυματίες ξεπέρασαν τους εξήντα. 

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, μεταδίδουν ότι κάθε έγχρωμος εργάτης στα χωράφια των περιοχών της Κάτω Ιταλίας, εργάζεται δέκα με δώδεκα ώρες την ημέρα, ανασφάλιστος, έναντι είκοσι πέντε ευρώ. Πολύ συχνά, ζουν σε παράγκες, χωρίς τις βασικές προϋποθέσεις υγιεινής. 

Μέχρι στιγμής έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή του Ροζάρνο, τουλάχιστον τριακόσιοι αλλοδαποί, οι οποίοι πρόκειται να φιλοξενηθούν, προσωρινά, σε κέντρα πρώτης υποδοχής της περιφέρειας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε