Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Αμερικανικές εκλογές: Προβάρει το κοστούμι του προέδρου ο Μπάιντεν! “Γυρνάει” και η Πενσιλβάνια

χάρτης αμερικανικές εκλογές

Πρώτα έκανε την ανατροπή στη Τζόρτζια. Μετά, άρχισε την αντεπίθεση στην Πενσιλβάνια και όλα δείχνουν ότι θα την κερδίσει κι αυτή. Ο Τζο Μπάιντεν μοιάζει λίγες στιγμές μακριά από το μεγαλύτερο όνειρό του (δυο φορές έμεινε ανεκπλήρωτο): να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο 46ος θα είναι…

Δεν ανεβαίνει απλά τα σκαλιά του Λευκού Οίκου, αγγίζει και το… πόμολο της πόρτας του Οβάλ Γραφείου ο Τζο Μπάιντεν. Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να… λέει ό,τι θέλει και να προκαλεί οργή ακόμη και από τους Ρεμπουμπλικάνους, οι κάλπες, όμως, “μίλησαν”. Και αν τα πράγματα παραμείνουν ως έχουν, τότε ο νικητής στις αμερικανικές εκλογές θα είναι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών. 

Μετά την ανατροπή στην Τζόρτζια, νωρίτερα, ο Τζο Μπάιντεν έκανε την ανατροπή και στην Πενσιλβάνια. Την πολιτεία που δίνει 20 εκλέκτορες και ήταν η μοναδική που χρειαζόταν για να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ. Από την ώρα που έκλεισαν οι κάλπες στις αμερικανικές εκλογές, ο νυν πρόεδρος προηγούνταν σταθερά στην Πενσιλβάνια. 

Click4more Εκλογές ΗΠΑ: Ανατροπή στη Τζόρτζια και προβάδισμα Τζο Μπάιντεν!

Τις τελευταίες ώρες, όπως και στην Τζόρτζια, όμως, ο Τζο Μπάιντεν έκανε το μεγάλο ντεμαράζ. Και λίγες ώρες αφού η Τζόρτζια με τους 16 εκλέκτορες άρχισε να πηγαίνει προς το… μπλε (1.097 πλέον οι ψήφοι που χωρίζουν τους δυο), το ίδιο έκανε και η Πενσιλβάνια. Πλέον,  με καταμετρημένο το 95% των ψήφων, ο Δημοκρατικός υποψήφιος προηγείται του απερχόμενου προέδρου με 6.406 ψήφους, σύμφωνα με το Fox News. Τα ποσοστά; 49,5% για τον Μπάιντεν, 49,4% για τον Τραμπ. Και με την καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων να συνεχίζεται (όπου ο Μπάιντεν προηγείται με συντριπτικό ποσοστό) το πιθανότερο είναι πως η διαφορά θα μεγαλώσει. 

Ο Τζο Μπάιντεν πέρασε μπροστά στην κρίσιμη πολιτεία της Πενσιλβάνια μετά την καταμέτρηση του 95% των ψήφων, εξασφαλίζοντας το  των ψήφων έναντι 49,3% του απερχόμενου προέδρου Τραμπ, σύμφωνα με το Edison Research, ενώ συνεχίζεται η καταμέτρηση ενσωματώνοντας επιστολικές ψήφους, όπου ο Τζο Μπάιντεν προηγείται με συντριπτικό ποσοστό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Ακόμη και χωρίς την πολιτεία της Αριζόνα (με τους 11 εκλέκτορες), αν επιβεβαιωθεί η ανατροπή και ο Μπάιντεν νικήσει στην Πενσιλβάνια, φτάνει τους 273 εκλέκτορες και εκλέγεται ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ. Αν δεν κερδίσει, τελικά την Πενσιλβάνια αλλά επικρατήσει στη Νεβάδα (όπου προηγείται), στην Αριζόνα (όπου επίσης προηγείται) ή στην Τζόρτζια και πάρει κερδίσει την προεδρία των ΗΠΑ. 

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις αμερικανικές εκλογές 2020.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις