Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Αμμόχωστος: «Ονειρεύονται» να την κάνουν Λας Βέγκας οι Τουρκοκύπριοι

Αμμόχωστος: «Ονειρεύονται» να την κάνουν Λας Βέγκας οι Τουρκοκύπριοι
Φωτογραφία InTime News

Προκλήσεις χωρίς τέλος μετά την απόφαση των Τουρκοκυπρίων να “ανοίξουν” τη σφραγισμένη Αμμόχωστο.
Ο ψευδοπρωθυπουργός Ερσίν Τατάρ θέλει να κάνει τα Βαρώσια… Λας Βέγκας.
«Θάβει» τη λύση της Ομοσπονδίας για το Κυπριακό.
«Στο νησί υπάρχουν δύο χωριστοί λαοί και δύο κράτη».

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις από πλευράς Τουρκίας και ψευδοκράτους καθώς η Αμμόχωστος μπήκε, ξαφνικά, στο “κάδρο”. Μετά την απόφαση να «ανοίξουν» τη σφραγισμένη πόλη, που έγινε πόλη «φάντασμα» μετά την εισβολή του ’74, οι Τουρκοκύπριοι προκαλούν ξανά. Αυτή τη φορά με τα «όνειρα» να μετατρέψουν την περιοχή σε… Λας Βέγκας.

Το είπε χωρίς ίχνος ντροπής ο ψευδοπρωθυπουργός Ερσίν Τατάρ. «Η κλειστή πόλη των Βαρωσίων, η οποία είναι πόλη φάντασμα, θα γίνει και πάλι Λας Βέγκας», είπε μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο DHA και εκτός αυτού «ονειρεύεται» πως το ψευδοκράτος θα αποκτήσει “εμπορική αξία“.

Ο Τατάρ θυμήθηκε πως (πριν την εισβολή και την κατοχή στην Κύπρο) παλιότερα τα Βαρώσια και η Αμμόχωστος προσέλκυαν διασημότητες όπως η Μέριλιν Μονρό και η Σοφία Λόρεν. Και τώρα «ονειρεύεται» πως «θα έρθουν και πάλι στα Βαρώσια οι διάσημοι του κόσμου και θα ζωντανέψει».

Ο «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους είπε επίσης ότι «το νομικό καθεστώς στην κλειστή πόλη των Βαρωσίων θα οριστεί ξανά», υποστηρίζοντας ότι εκεί υπάρχουν και οθωμανικές περιουσίες οι οποίες ανήκουν στη Διοίκηση Βακουφίων η οποία αποτελεί εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους. «Οι κάτοικοι της κλειστής πόλης των Βαρωσίων θα μπορούν να έρθουν να ζήσουν στην περιοχή», τόνισε και δήλωσε… ευτυχισμένος για την απόφαση αυτή.

Φωτογραφία InTime News

«Αυτός είναι ένας μεγάλος δρόμος. Μπροστά μας έχουμε την αρχή μιας νέας περιόδου. Μετά την δημιουργία του νέου αεροδρομίου στο Ερτζάν (Τύμπου) θα αυξηθούν οι πτήσεις από την Κωνσταντινούπολη. Αυτό θα σημαίνει μεγάλη αύξηση του τουρισμού», πρόσθεσε ο Τατάρ.

«Ξεχάστε τη λύση της Ομοσπονδίας»

Ο «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους «έλυσε» και το Κυπριακό, λέγοντας πως η λύση της Ομοσπονδίας δεν υπάρχει πλέον στο τραπέζι. Υπάρχουν μόνο δυο κράτη, δυο λαοί!

«Δίνουμε ένα μήνυμα στον κόσμο. Στο νησί υπάρχουν δύο χωριστοί λαοί και δύο κράτη. Από δω και μπρος δεν μπορεί να υπάρξει ομοσπονδία. Το ψευδοκράτος θα συνεχίσει τον δρόμο του» είπε ο Ερσίν Τατάρ, προσθέτοντας ότι έχουν πάντα πίσω τους την Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη.

Ο ψευδοπρωθυπουργός έστειλε και ένα… μήνυμα στην ελληνοκυπριακή πλευρά. Ζήτησε να «μάθουμε να ζούμε ο ένας δίπλα στον άλλο, από εδώ και μπρος δεν γίνεται λύση ομοσπονδίας στην Κύπρο. Αυτό έχει αποκαλυφθεί».

Φωτογραφία InTime News

Και φυσικά δεν έχασε την ευκαιρία να αποθεώσει και να υμνήσει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Δήλωσε τη χαρά του για τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου. «Ως “πρωθυπουργός” του ψευδοκράτους, ευχαριστώ χίλιες φορές στο όνομα του τουρκοκυπριακού λαού», είπε.

Πηγή: sigmalive.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις