Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Άμστερνταμ: Διαδηλώσεις ετοιμάζουν οι εργαζόμενες στα «Κόκκινα Φανάρια» για την καμπάνια κατά των τουριστών

Άμστερνταμ: Διαδηλώσεις ετοιμάζουν οι εργαζόμενες στα «Κόκκινα Φανάρια» για την καμπάνια κατά των τουριστών
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Διαδήλωση ετοιμάζουν οι εργαζόμενες στα διαβόητα «Κόκκινα Φανάρια» του Άμστερνταμ κατά της τουριστικής καμπάνιας της πόλης που ρίχνει «πόρτα» στους Βρετανούς τουρίστες και γενικότερα σε όσους σχεδιάζουν να πάνε διακοπές στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας για κραιπάλη με αλκοόλ, ναρκωτικά και σεξ.

Το Άμστερνταμ λάνσαρε χθες Τρίτη (28.3.2023) μια καμπάνια, μέσω της οποίας ρίχνει «πόρτα» σε όσους τουρίστες σχεδιάζουν διακοπές στην ολλανδική πρωτεύουσα γεμάτες αλκοόλ, ναρκωτικά και σεξ, αρχής γενομένης από τους Βρετανούς, που τους αποκαλεί «ζόμπι».

Είναι γνωστή η προσπάθεια των Ολλανδών αξιωματούχων να περιορίσουν τον τουρισμό αυτού του είδους, καθώς το Άμστερνταμ είναι γνωστό για την… ελευθερία που προσφέρει στους νέους να κάνουν ναρκωτικά και να καταναλώσουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ αλλά και να επισκέπτονται διαρκώς τα «Κόκκινα Φανάρια».

Μάλιστα, η τελευταία καμπάνια ονομάζεται «Μείνε Μακριά» και οι εργαζόμενες του σεξ στα «Κόκκινα Φανάρια» σχεδιάζουν να αντιδράσουν με διαδηλώσεις. Ήδη έχουν υπάρξει αντιδράσεις για την επιθυμία των Αρχών να θέσουν νέο ωράριο σε ισχύ αλλά και να κλείσουν όλη την περιοχή με τα «Κόκκινα Φανάρια», οπότε η νέα τουριστική καμπάνια ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Αντίθετα, οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν καλωσορίσει τα μέτρα ως μια αντίδραση ενάντια στα «ζόμπι τουριστών με μάτια που γυαλίζουν» καθώς το Άμστερνταμ έγινε ένας από τους πολλούς τουριστικούς προορισμός που προσπαθούν να αποθαρρύνουν τους Βρετανούς τουρίστες από ταξίδια γεμάτα κραιπάλη.

Η εκστρατεία του Άμστερνταμ συνοδεύεται και από το σχετικό βίντεο, στο οποίο ένας νεαρός συλλαμβάνεται από αστυνομικούς και μπαίνει σε κελί. «Θες να έρθεις στο Άμστερνταμ για μια βραδιά μέχρι τελικής πτώσεως και να “γίνεις σκουπίδι”; = 140 ευρώ πρόστιμο και μια νύχτα στο κελί».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις