Κόσμος

Αναζητούνται… μετανάστες εκτός ΕΕ στη Γερμανία

Ο κίνδυνος να μειωθεί κατά το 1/3 ο αριθμός των εργαζομένων στη Γερμανία έως το 2050, εάν δεν αυξηθούν οι μετανάστες από χώρες εκτός ΕΕ, είναι μεγάλος.

Αυτό επισημαίνει έκθεση του ινστιτούτου Bertelsmann, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η Γερμανία θα χρειαστεί να προσελκύει 276.000 ως 491.000 νέους μετανάστες από κράτη-μη μέλη της ΕΕ κάθε χρόνο για να διατηρήσει τα σημερινά επίπεδα ευημερίας και οικονομικής δραστηριότητας, σύμφωνα με τη μελέτη του ινστιτούτου Bertelsmann.

Η μελέτη προβλέπει ότι ο πληθυσμός σε ηλικία εργασίας θα μειωθεί σε κάτω από 29 εκατομμύρια από περίπου 45 εκατομμύρια σήμερα εάν η μετανάστευση δεν αυξηθεί.

Μέτρα όπως η αύξηση του ηλικιακού ορίου συνταξιοδότησης στα 70 έτη ή η αύξηση των γυναικών που εργάζονται δεν θα πρόσθεταν παρά μόλις 4,4 εκατομμύρια στο μέγεθος του εργατικού δυναμικού στη Γερμανία, επισημαίνει παράλληλα η μελέτη του ιδρύματος Μπέρτελσμαν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συμπαραγωγή drones και όπλων αλλά και πίεση στον Πούτιν ζήτησε ο Ζελένσκι στη συνάντηση με τον ειδικό απεσταλμένο του Τραμπ
«Να επιτύχουμε συνάντηση σε επίπεδο ηγετών το συντομότερο δυνατόν και να τερματίσουμε αυτόν τον πόλεμο», έγραψε ο Ζελένσκι στην πλατφόρμα Telegram
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelenskiy