Κόσμος

Ινδία: Απαγόρευσαν τη μετάδοση ντοκιμαντέρ για τον βιασμό φοιτήτριας

Ινδικό δικαστήριο απαγόρευσε τη μετάδοση ντοκιμαντέρ, στο οποίο ένας από τους καταδικασμένους σε θάνατο για τον ομαδικό βιασμό και το φόνο μιας φοιτήτριας τον Δεκέμβριο του 2012 στο Νέο Δελχί κατακρίνει τη συμπεριφορά του θύματός του.

Η αστυνομία του Νέου Δελχί κατάφερε αργά το βράδυ της Τρίτης, την απαγόρευση της προβολής στην Ινδία του ντοκιμαντέρ “Κόρη της Ινδίας” λόγω του “επιλήψιμου περιεχομένου” του, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ράτζαν Μπαγκάτ.

“Είδαμε διαφημιστικά αποσπάσματα της ταινίας και θέσαμε το ζήτημα στη δικαιοσύνη επειδή πιστεύουμε ότι μπορεί να συνιστά προσβολή για τη δημόσια τάξη”, δήλωσε. “Δείχνει μια πολύ επίμαχη συνέντευξη του καταδικασμένου βιαστή”, συνέχισε ο Μπαγκάτ.

Ο Μουκές Σινγκ, ένας από τους τέσσερις καταδικασμένους σε θάνατο για το βιασμό και το φόνο της φοιτήτριας δεν δίστασε να δηλώνει πως η φοιτήτρια δεν έπρεπε να βρίσκεται έξω τέτοια ώρα την νύχτα και την κατηγόρησε επειδή αντιστάθηκε στους βιαστές της.

Η δημιουργός του ντοκιμαντέρ, η σκηνοθέτρια Λέσλι Άντγουιν, δήλωσε αναστατωμένη από την απόφαση αυτή. “Η απόφαση του δικαστηρίου μου ραγίζει την καρδιά. Όσο περισσότερο θα προσπαθούν να εμποδίσουν την ταινία, τόσο πιο ζωηρό θα είναι το ενδιαφέρον του κόσμου γι’ αυτή. Τώρα όλοι θέλουν να την δούν”, είπε.

Το ντοκιμαντέρ πρόκειται να προβληθεί την Κυριακή σε επτά χώρες, μεταξύ των οποίων η Ινδία και η Βρετανία, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Η Άντγουιν δήλωσε πως πήρε το πράσινο φως των σωφρονιστικών αρχών και του υπουργείου Εσωτερικών για να συνομιλήσει με τον κατάδικο μέσα στη γιγάντια φυλακή Τιχάρ του Νέου Δελχί στο πλαίσιο αυτού του ντοκιμαντέρ σχετικά με τα επακόλουθα αυτού του εγκλήματος.
Στη συνέντευξή του, ο Σινγκ δηλώνει πως το θύμα δεν έπρεπε “να γυρνάει έξω στις 9 το βράδυ” και πως “σ’ έναν βιασμό, το κορίτσι ευθύνεται πολύ περισσότερο από το αγόρι”.

Η φοιτήτρια κινησιοθεραπείας υπέκυψε στα τραύματά της 13 ημέρες αφού δέχθηκε την άγρια επίθεση μέσα σ’ ένα λεωφορείο, στο οποίο είχε επιβιβασθεί μαζί μ’ έναν φίλο της αφού βγήκαν από κινηματογράφο στις 16 Δεκεμβρίου 2012.

Το έγκλημα αυτό προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση και έγινε αφορμή για μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Ινδία. Έφερε στο φως τη βία που υφίστανται οι γυναίκες στη χώρα και επέφερε μια σκλήρυνση του νόμου για τη σεξουαλική βία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ για Έλον Μασκ: «Ο καημένος έχει πρόβλημα» – Στο μικροσκόπιο τα συμβόλαια με τις επιχειρήσεις του δισεκατομμυριούχου
Στα άκρα η κόντρα των δύο πρώην συμμάχων με τον Αμερικανό πρόεδρο να προσπαθεί να ξεφορτωθεί το κόκκινο Tesla και τον δισεκατομμυριούχο να οραματίζεται νέο κόμμα στις ΗΠΑ
Ο Έλον Μασκ και ο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο 2
Όταν οι «κολλητοί» γίνονται άσπονδοι εχθροί: Εκτός από Τραμπ και Μασκ, ποιες άλλες φιλίες κατέληξαν σε εκρηκτικές κόντρες
Από την τεχνολογία μέχρι την πολιτική και τη μουσική, δυνατές φιλίες έχουν διαλυθεί κάτω από το βάρος της φιλοδοξίας, της ζήλιας ή της μάχης για εξουσία
Jay-Z Kanye West
Ο Τραμπ «κουνάει» το δάχτυλο στην Ουκρανία: «Έδωσαν στον Πούτιν λόγο να τους βομβαρδίσει ανηλεώς»
Τα ρωσικά πλήγματα ακολούθησαν την προειδοποίηση για αντίποινα της Μόσχας στις πρόσφατες επιδρομές ουκρανικών drones που κατέστρεψαν στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη στο έδαφος της Ρωσίας
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο