Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Αποκάλυψη Washington Post: Μέσω προσωπικού email η Ιβάνκα Τραμπ χειριζόταν κυβερνητικές υποθέσεις

Ιβάνκα Τραμπ
Φωτογραφία Reuters

Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε “σημαία” προεκλογικά το θέμα των e-mails της Χίλαρι Κλίντον και το ότι χρησιμοποίησε προσωπικούς λογαριασμούς για κυβερνητικές υποθέσεις όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών. Φαίνεται όμως ότι η κόρη του και σύμβουλός του Ιβάνκα Τραμπ δεν… πρόσεχε όταν μιλούσε ο μπαμπάς της.

Γιατί αν πρόσεχε θα ήξερε τι δεν πρέπει να κάνει… Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, η Ιβάνκα Τραμπ (σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου) χρησιμοποίησε προσωπικό λογαριασμό e-mail για το συντονισμό κυβερνητικών υποθέσεων. Μόνο που αυτό αποτελεί παραβίαση της ομοσπονδιακής νομοθεσίας και των κανονισμών που ισχύουν για τα στελέχη της εκάστοτε κυβέρνησης…

Δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί την Ιβάνκα Τραμπ παραδέχτηκε, αφού η Washington Post δημοσιοποίησε τη… “βόμβα”, πως η κόρη του προέδρου των ΗΠΑ χρησιμοποίησε όντως προσωπικό της λογαριασμό. Αλλά έσπευσε να υποστηρίξει πως κανένα από τα μηνύματα που έλαβε ή έστειλε η Ιβάνκα δεν περιείχε εμπιστευτικές ή απόρρητες πληροφορίες και τα περισσότερα σχετίζονταν με ζητήματα προγραμματισμού.

Όταν η Ιβάνκα ενημερώθηκε για τους κανονισμούς που ισχύουν (μάλλον… αργά), σταμάτησε να χρησιμοποιεί το προσωπικό της e-mail για θέματα του Λευκού Οίκου, υποστηρίζει πάντα το δικηγορικό γραφείο που την εκπροσωπεί.

Το θέμα είναι πως θα αντιδράσει σε όλα αυτά ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ. Γιατί κατά την προεκλογική εκστρατεία του 2016 απαιτούσε να πάει στη φυλακή η (αντίπαλός του για την προεδρία) Χίλαρι Κλίντον, μετά τις αποκαλύψεις πως είχε χρησιμοποιήσει ιδιωτικό server για να χειρίζεται κυβερνητικές υποθέσεις αλλά και γιατί είχε διαγράψει δεκάδες χιλιάδες ηλεκτρονικά μηνύματα.

Το θέμα είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις στην προεκλογική εκστρατεία και φυσικά είναι απορίας άξιο πως η Ιβάνκα Τραμπ δεν ήξερε τους κανονισμούς. Και δεν το είπε ούτε στον… άντρα της, Τζάρεντ Κούσνερ, επίσης σύμβουλοτου Αμερικανού προέδρου, ο οποίος φέρεται και αυτός να χρησιμοποιούσε για καιρό ιδιωτικό λογαριασμό email.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις