Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Αποκαλυπτική έρευνα για τον κορονοϊό ανατρέπει τα πάντα – Από πότε «κυκλοφορούσε» στις ΗΠΑ

Αποκαλυπτική έρευνα για τον κορονοϊό ανατρέπει τα πάντα – Από πότε «κυκλοφορούσε» στις ΗΠΑ

Ανατρέπονται τα πάντα όσον αφορά στην εμφάνιση του κορονοϊού στις ΗΠΑ, καθώς ερευνητές του αμερικανικού κέντρου αντιμετώπισης μολυσματικών ασθενειών (CDC) εντόπισαν κρούσματα του φονικού ιού στις ΗΠΑ από τον Δεκέμβριο το 2019.

Αυτό σημαίνει ότι η αρχική πρόβλεψη που έκανε λόγο ότι ο κορονοϊός ήρθε από την Γουχάν καταρρίπτεται σύμφωνα με το CNN.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε την Δευτέρα  αναφέρει ότι 106 άτομα εντοπίστηκαν θετικά στον κορoνοϊό σε 7.389 δείγματα αίματος αιμοδοτών, σε εννέα Πολιτείες των ΗΠΑ, μεταξύ 13 Δεκεμβρίου και 17 Ιανουαρίου. Αυτά ταείγματα συγκεντρώθηκαν από τον Αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό και εστάλησαν στο CDC προκειμένου να εξεταστεί κατά πόσο έχουν αναπτυχθεί αντισώματα κατά του κορονοϊού.

Κυκλοφορούσε στη χώρα νωρίτερα

Η έρευνα αναφέρει πως «τα ευρήματα υποδηλώνουν πως ο κορονοϊός ενδεχομένως να κυκλοφορούσε στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2019, νωρίτερα από ό, τι έχει ανακοινωθεί».

Να σημειωθεί ότι οι πρώτες αναφορές για εμφάνιση πνευμονίας με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που διαδίδονταν στην Γουχάν της Κίνα, αναφέρθηκαν στα τέλη Δεκεμβρίου.

Παρόμοιο συμπέρασμα έχει βγει από έρευνα που έχει γίνει στη Γαλλία. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι  ασθενής στη χώρα ανέπτυξε συμπτώματα του κορονοϊού από τον Δεκέμβριο του 2019, έναν μήνα δηλαδή πριν αναφερθεί το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού στη Γαλλία.

Πλέον όλο και περισσότερο ενισχύεται η άποψη ότι ο κορονοϊός κυκλοφορούσε σιωπηλά σε όλο τον κόσμο νωρίτερα από την ημερομηνία που υιοθετήθηκε για κάθε χώρα αρχικά. Τα ευρήματα ίσως βοηθήσουν να ξεκινήσουν και πάλι οι  συζητήσεις για την προέλευση της πανδημίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις