Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Αυστραλία: Νέα τεχνολογία προειδοποιεί για παράσιτα που απειλούν την παραγωγή

Αυστραλία: Νέα τεχνολογία προειδοποιεί για παράσιτα που απειλούν την παραγωγή
PHOTO ΑΡΧΕΙΟ EUROKINISSI

Μια νέα τεχνολογία ανακάλυψαν στην Αυστραλία που θα μπορεί να εντοπίζει φρουτόμυγες σε πραγματικό χρόνο, βοηθώντας τους αγρότες να καταπολεμούν τα παράσιτα.

Ο Οργανισμός Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας της Κοινοπολιτείας (CSIRO) στην Αυστραλία ανακοίνωσε την συνεργασία με την RapidAim, μία νεοσύστατη εταιρία η οποία δημιούργησε ένα σύστημα το οποίο με τη βοήθεια έξυπνων αισθητήρων μπορεί να εντοπίσει σε κοντινή απόσταση φρουτόμυγες μόνο από την κίνησή τους.

Οι αισθητήρες αυτοί θα στους παραγωγούς φρούτων στοιχεία σε πραγματικό χρόνο για το πού βρίσκονται οι φρουτόμυγες,ώστε να μπορούν να τις εξοντώσουν και να μην κάνουν κακό στην παραγωγή.

Ο τρόπος παρακολούθησης μέχρι σήμερα για τον εντοπισμό των φρουτόμυγων βασίζεται αποκλειστικά στις παραδοσιακού τύπου παγίδες, οι οποίες περιορίζουν την κλίμακα και το βάθος των διαθέσιμων πληροφοριών και κοστίζει πολύτιμους πόρους.

Οι φρουτόμυγες εναποθέτουν τα αυγά τους πάνω στα φρούτα και τα λαχανικά και εκκολάπτονται καθώς ωριμάζουν οι καρποί, προκαλώντας τεράστιες απώλειες στους καλλιεργητές.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους στην Αυστραλία, η νέα τεχνολογία μπορεί να αλλάξει τον τρόπο καταπολέμησης των παρασίτων στα φρούτα σε όλο τον κόσμο και να μειώσει τους κατά πολύ τους 900 εκατομμύρια τόνους εντομοκτόνου που χρησιμοποιούνται από τους καλλιεργητές κάθε χρόνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις