Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Αυτός διέταξε την δολοφονία του JFK – Νέες αποκαλύψεις από πρώην στέλεχος της CIA

Αυτός διέταξε την δολοφονία του JFK – Νέες αποκαλύψεις από πρώην στέλεχος της CIA

Μυστήριο παραμένει μέχρι σήμερα για το ποιος διέταξε την δολοφονία του Τζον Κένεντι. Ένα νέο βιβλίο το οποίο περιέχει την μαρτυρία του επικεφαλής της CIA από το 1993 έως το 1995, του R. James Woolsey βάζει φωτιές.

Σύμφωνα με τον τότε αρχηγό της CIA ο δολοφόνος του Κένεντι, Lee Harvey Oswald, διατάχθηκε από τον ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης Νικήτα Χρουστσόφ να δολοφονήσει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το βιβλίο ο Όσβαλντ προχώρησε στην εκτέλεση του Κένεντι παρά το γεγονός ότι οι σοβιετικοί άλλαξαν γνώμη την τελευταία στιγμή.

Το νέο βιβλίο που ονομάζεται Operation Dragon γράφτηκε από τον αντιστράτηγο Ion Mihai Pacepa, πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Ρουμανίας επί Τσαουσέσκου. Αναφέρει, ότι o δολοφόνος του Κένεντι, ο Όσβαλντ που είχε αυτομολήσει στην Ρωσία το 1959 και επέστρεψε στις ΗΠΑ το 1961 ήταν στέλεχος της KGB με αποστολή από την Μόσχα.

Τόσο ο 79χρονος Woolsey, όσο και ο 92χρονος Pacepa, ο οποίος πέθανε από κορονοϊό στις 14 φεβρουαρίου βασίζουν τους ισχυρισμούς τους σε μια νέα έκδοση ήδη δημοσιευμένου υλικού.

Το βιβλίο που κυκλοφορεί σήμερα αναφέρει ότι όλα όσα είχαν βγει ως πόρισμα από την Επιτροπή Γουόρεν αλλά όπως αναφέρεται δεν είχαν αξιολογηθεί σωστά.

Οι συγγραφείς πιστεύουν ότι ο Όσβαλντ στρατολογήθηκε το 1957. Τότε ήταν πεζοναύτης και υπηρετούσε στην Ιαπωνία. 

Πιστεύουν ότι εργαζόταν για τους Σοβιετικούς επί πολλά χρόνια δίνοντάς τους ευαίσθητες πληροφορίες.

Η αποστολή για την δολοφονία του Κένεντι του ανατέθηκε το 1962 και μάλιστα εκτιμάται ότι του την έδωσε ο ίδιος ο Χρουστσόφ.

Γράφουν ότι παρότι ο Όσβαλντ επιθυμούσε να μείνει στην Σοβιετική Ένωση τον έπεισαν να επιστρέψει στις ΗΠΑ για να δολοφονήσει τον Κένεντι τον οποίο ο Χρουστσόφ μισούσε.

Όμως, ανάμεσα στον Απρίλιο και τον Ιούνιο του 1963 οι σοβιετικοί άλλαξαν γνώμη. Ανακάλεσαν την εντολή προς τον Όσβαλντ αλλά εκείνος είχε άλλη γνώμη. 

Μάλιστα είχε και έτοιμο σχέδιο διαφυγής στην Σοβιετική Ένωση μετά την δολοφονία. 

Ο Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ δολοφονήθηκε στις 24 Νοεμβρίου, δυο ημέρες μετά την δολοφονία Κένεντι. Τον σκότωσε ο ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου Τζακ Ρούμπι ενώ ήταν υπό κράτηση. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις