Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Brexit: Η συμφωνία επιτυγχάνει στενή σχέση Βρετανίας – ΕΕ λέει ο Φερχόφστατ

Brexit: Η συμφωνία επιτυγχάνει στενή σχέση Βρετανίας – ΕΕ λέει ο Φερχόφστατ

Από τον επικεφαλής της ομάδας των Φιλελευθέρων στο Ευρωκοινοβούλιο Γκι Φερχόφστατ η πρώτη αντίδραση για το Brexit.

Το σχέδιο συμφωνίας Brexit που ενέκρινε η βρετανική κυβέρνηση θα επιτρέψει στην Βρετανία να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση διατηρώντας παράλληλα μια στενή σχέση με το μπλοκ δήλωσε ο Γκι Φερχόφστατ.

“Ενώ ελπίζω μια μέρα το Ηνωμένο Βασίλειο να επιστρέψει, στο µεταξύ αυτή η συμφωνία θα κάνει εφικτό ένα Brexit, διατηρώντας παράλληλα μια στενή σχέση μεταξύ της ΕΕ και του ΗΒ, την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών και την αποφυγή σκληρών ιρλανδικών συνόρων”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Είναι η πρώτη αντίδραση μετά την δήλωση της Τερέζας Μέι για την συγκατάθεση που εξασφάλισε από το υπουργικό της συμβούλιο, αναφορικά με την συμφωνία με την Κομισιόν.

Η δήλωση της πρωθυπουργού της Βρετανίας

“Είχαμε μια παθιασμένη συζήτηση για το Brexit. Πιστεύω πως το έγγραφο της συμφωνίας ήταν ό, τι καλύτερο μπορούσαμε να πετύχουμε. Κάναμε ένα αποφασιστικό βήμα που θα μας βοηθήσει να πάμε μπροστά. Όταν βγάλεις τις λεπτομέρειες, η επιλογή είναι καθαρή. Αυτή η συμφωνία θα φέρει δύσκολες μέρες. Η επιλογή ήταν αυτή η συμφωνία που θα μας δώσει πίσω τον έλεγχο, ή να πάμε πίσω στο μηδέν. Είναι δουλειά μου ως πρωθυπουργός να εξηγήσω τις αποφάσεις.

Η συμφωνία ανταποκρίνεται με επιτυχία στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το Brexit. Αυτή θα είναι μια απόφαση που θα τεθεί υπό εξαντλητικό έλεγχο. Είμαι έτοιμη να εξηγήσω την συμφωνία στο κοινοβούλιο. Πιστεύω πως ό,τι χρωστάω στη χώρα είναι να παίρνω αποφάσεις προς το εθνικό συμφέρον. Με όλη μου την καρδιά πιστεύω πως αυτή η απόφαση είναι προς το συμφέρον όλου του Ηνωμένου Βασιλείου”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις